Mialem okazje przypomniec sobie świetny film biograficzny o Patsy Cline,z świetna w roli tytułowej Jessicą Lange…
Gwiazda,PRAWDZIWA GWIAZDA,zginela w katastrofie lotniczej w 1963 roku.Jej wzloty i upadki,jej trudne zycie osobiste…Wszystko to bylo w filmie…
Ale jak przyswoic sobie jej fenomen ponad pół wieku pózniej?
Tutaj w nagraniu ktore ocieralo sie juz o nowe czasy ekspansji rock and rolla.To samo"przerabiali" i Presley i Carl Perkins,nie mowiac juz o Johnny Cashu…
Jej wizerunek ugrzecznionej kowbojki nie mogł byc inny.Natomiast nagrania,pelne emocji,swobodnie wykraczające poza cukierkowate normy,stawialy Patsy w gronie najwybitniejszych wokalistek country.
A dla mnie byla po prostu bezkonkurencyjna.
Na deser moj ulubiony numer Patsy…
4 polubienia
O w mordę. Znów mnie dziabnąłeś. To moje standartowe słuchanie było. Ze szczególnym uwzględnieniem jazdy autem. Kiedyś nawet chciałem Cię poprosić o nią, ale zapominało mnie się.
2 polubienia
Bez wzgledu na film,zawsze stalem za nią murem…
Od delikatności po nieco bardziej podniesiony głos…
Jedno czego nigdy nie lubilem to fryzury z tamtych lat…
Ale trzeba to zrozumieć…Nie wszystko od razu 
2 polubienia
Wobec jej fenomenu, fryzura nic do rzeczy nie ma, łobuzie… 
2 polubienia
To jest znacznie szerszy temat bo obejmujacy głównie gwiazdy kina…Ale mozna sie i cofnąć w czasie np. do naszego przedwojnia…Opinia jest moja i nic ponadto.
Oto mamy gwiazde w postaci Jadwigi Smosarskiej.Osoba nie do wytrzymania ekranowego,chodząca tandeta i pretensjonalność nie ustepująca Jadwidze Andrzejewskiej…Takie czasy?
Ok.To prosze sobie popatrzeć na Elzbiete Barszczewska ale przede wszystkim na Ine Benitę.A takze na tancerkę Lode Halame…
Wszystkie one [ a nie wspomnialem o najlepszej aktorsko,Helenie Grossównie!] godziły wizerunek z warsztatem ktory wykraczal poza ogolnie przyjete normy.
To nie jest kwestia fryzur!
2 polubienia
Przesłuchałem jeszcze raz i mogę Tobie powiedzieć jedno; - dziękuję.
2 polubienia
I jeszcze ta piosenka bez ktorej portret bylby niepelny…1961…U progu wielkich wydarzeń…
1 polubienie