Legia moze sprawic kolejną sensacje!

O tyle ciekawe ze Serbowie tez nawalają,ile sie da…Teraz im sie udało.
Mam nadzieję ze nie trafimy na Portugalie :face_with_raised_eyebrow:

2 polubienia

Jak pisałem powyżej, że zostało nam się cieszenie z baraży. No, ale mając Anglię w grupie, te baraże były wliczone w walkę o finały MS. Ale, teraz trzeba ta baraże wygrać. I tu zaczynają się schody, bo ewentualnym przeciwnikiem już nie będzie Albania czy San Marina, że o Andorze nie wspomnę. O Portugalii nawet nie myślę.
Ale pan Górski mawiał, że póki piłka w grze…

2 polubienia

Słabych juz nie ma i bedzie na noże.Ale jestem dobrej myśli.No bo chyba nie przegramy z Wegrami… :thinking:

2 polubienia

Z Węgrami u siebie powinniśmy wygrać i to nie jest mecz o pietruchę. Dlaczego? O tym będzie niżej. Odpuścić nie wolno.

A Serbowie pokazali, jak należy walczyć. Zwycięstwo wywalczyli w samej końcówce, bo remis dawał im tylko baraże. A walczyli tak, że Ronaldo był wściekły. Widzę w tym meczu jeden szkopuł, bo nie uznano bramki Ronaldo, a stadion nie ma WAR. Jakoś dziwnie takie rzeczy właśnie na Bałkanach mają miejsce. I to od czasów, od których interesuję się sportem. I nie tylko w piłce nożnej. Jeszcze z czasów Jugosławii. Ale to już nie ma znaczenia, bo Serbowie osiągnęli cel.

Baraże będą loterią również. A więc trzeba tak grać, aby wygrać i już. Walczyć o wszystko od pierwszej do ostatniej minuty.

Doszły mnie słuchy, że Lewandowski i Glik nie zagrają z Węgrami. Może to i dobrze? Po co ryzykować kontuzją? Nie wiem? Mecz jest bez znaczenia dla Węgrów, ale Polakom zwycięstwo z nimi daje rozstawienie w grupie barażowej.

A oto nasi najgroźniejsi potencjalni przeciwnicy; Portugalia, Rosja, Szwajcaria, Szwecja, Walia.
A w grupie teoretycznie słabszych mamy: Szkocja, Macedonia Półn, Turcja, Finlandia, Austria, Czechy…
No i co teraz?

Wygrana z Węgrami daje nam mecz z drużyną z dolnej tabeli.

1 polubienie

Ja to bym chcial trafi na Rusków w barażach i zebysmy grali na wyjezdzie i ich pokonali :rofl:

1 polubienie

Też bym tak chciał. Myślę, nawet, że z Rosją poradzilibyśmy sobie. Prędzej, niż z innymi drużynami z górnej grupy.

2 polubienia

Serbowie mieli o co walczyc.Nam wygrana nie daje wyprzedzenia Anglii.Wlasciwie nie dawala przez cale rozgrywki,od momentu remisu w Budapeszcie.
Do mnie sluchy nie doszly,natomiast po ostatnich meczach mimo iz Czesi odpadli z czołówki,wynika ze remis moze nie starczyć.
Poza Portugalią i Szwecją,nie wiedze wiekszych róznic miedzy tymi druzynami.To nie bedzie grupa a jeden,decydujacy mecz!A to sie gra zupelnie inaczej.Dlatego tak wazne jest by byc gospodarzem.
Trudno sie zdecydować ale chcialbym Turków u siebie.

2 polubienia

W sumie nie ma co kalkulować. Trzeba grać i zdobywać bramki, obojętnie z kim.

2 polubienia

Ciekaw jestem czy ktoras z tych druzyn zaprzepasci szanse na rozstawienie…
Faktycznie gramy bez Glika i Lewego oraz Krychowiaka.Ale to sie da wykonac.
Natomiast powoli trace cierpliwosc wobec tego Helika.To jest tykajaca bomba zegarowa i upor z jakim sie go ciagnie do reprezentacji,jest dla mnie zupelnie niezrozumialy.
Edit…
Wlasnie zobaczylem sklad.Nie ma Helika!Obrona wyglada chyba optymalnie na dzis.
Natomiast dziwi mnie Piatek ktory od dawna juz na kadre nie zasluguje… :unamused:

1 polubienie

Może Piątek się wykaże, bo zależeć musi mu na tym. I żeby Milik był w dobrej dyspozycji.
Może coś z tego wyjdzie…

Ale to jest ciagle ten sam stary grzech polegajacy na eksperymentowaniu z pilkarzami bez formy lub nie grajacymi systematycznie.
To sie moze udac albo sie nie uda… :face_with_raised_eyebrow:
A ja chcialbym aby trener byl wreszcie czegos pewien!Bo to sie przeklada tez na zawodnikow o czym czesto wspomina Tomaszewski.

1 polubienie

Masz rację, ale ja myślę, że Sousa chce oszczędzić dwóch najlepszych swoich graczy przed barażami, które są ważniejsze od tego meczu. Wiesz, głupia kontuzja, albo żółta kartka i nieszczęście gotowe.

2 polubienia

A czemu nie powoluje S. Szymanskiego z Dynamo Moskwa? Bardzo dobrze mu idzie w lidze rosyjskiej

2 polubienia

Ale ja tego nie neguje.Czasem trzeba podejmowac takie ryzyko.
Tylko nasi zmiennicy ciagle sa na etapie niepewnosci,w klubach czesto nie graja wcale albo graja zle…Teraz mam nagle uwierzyc w odrodzenie sie Piatka?
Oj ciezko… :upside_down_face:

1 polubienie

Nikt Ci nie karze wierzyć, ale dobrze chociaż mieć nadzieję. Potencjał to on ma i instynkt do bramek. Może w tym meczu sobie przypomni? A może i nie? Pożiwiom, uwidim…

1 polubienie

Ciekawe co beda dzisiaj Angole transmitowac?Cos zobacze bom w pracy :relaxed:

1 polubienie

Żebym to ja wiedział? :shushing_face:

1 polubienie

O ile gra systematycznie…
Bo jakosciowo to jeden z wiekszych talentow!

2 polubienia

Gra regularnie. 3 gole 4 asysty chyba juz.

1 polubienie

Ale Rosja gra chyba systemem wiosna-jesien.Wiec jesli to dorobek calego roku to na kolana nie rzuca… :innocent: