Ale termin przetrwał.Moze to jakos nie pokrywalo sie z faktami ale ja to pamietam.
Tak, długo przetrwał. Przynajmniej do czasów, kiedy ja walczyłem. W zasadzie i dłużej. To była szkoła szermierki na pięści.
I tak mi to ładował do głowy,moj ojciec…Ta szermierka…
Ale wtedy,kazda dyscyplina sportu miala swoją ligę.I jak sie w poniedzialek kupowalo gazete to na ostatnich 2 stronach byly wyniki i tabele…To byla dopiero szkoła!!!
Do dzisiaj z tej wiedzy korzystam obficie
Boks?
Nasza Olimpia i chyba Gdańsk.I jakies 2-3 ekipy z malych miasteczek…
Ja nawet nie wiem teraz co w Polsce dzieje się z boksem amatorskim.
Prawdę mówiąc, nie chcę.
Zmykam już.
O ile pamietam,od kilkunastu lat,nie ma juz tematu…
Na to mi wygląda, że nie ma.
Wracając do Legii…Ciekawe co teraz napiszą dzxiennikarze osadzeni w stolycy.I powiem szczerze ze im nie zazdroszcze.Bo tym razem stoimy o krok od teorii spiskowej…
Caly czas bowiem,uważam ze piłkarz nie może zapomnieć,jak sie gra.A Legia faktycznie legła i przegrywa z każdym…
Pijani w trupa nie są bo by sie to tam"szerokim echem odbiło"…Więc?
Pojęcia nie mam dlaczego tak się z Legią dzieje? Ale nie miałbym nic przeciwko, żeby przeciw Warcie, ta seria się przedłużyła.
Ba!
Zimny pot mnie oblewa gdy patrze na tabelę…To nie tak mialo być…
Najgorsze jest to ze Warta gubi punkty w glupi sposób.Jakies bramki w doliczonym czasie,jakieś"szaleństwa" bramkarza na przedpolu,jakies poprzeczki czy słupki które sie potem mszczą…No kiedy to sie skończy???
City - psg już w fazie grupowej, w dodatku na tvp1, trzeba obejrzec
A juz jutro Legia może sprawić kolejną sensacje🤣
W jednym nie ma Anglików,w drugim brak Francuzów…Jaki to ma sens?
W Crystal Palace gra w pierwszym skladzie 9 murzynów.Takie porzadki zaprowadzil Patrick Vieira…
Ja juz sobie poradze z tym kończącym sie życiem…Ale co to za kierunek w którym ten świat zmierza…
Bedziesz mial bracie,wielki problem,Jak nie teraz to za 10 lat
Brawo Spartak!
Brawo!!!
To jest kibic!!!
Na miare XXI wieku
No taka rzeczywistosc… najlepsze kluby swiata nie moga grac tylko pilkarzami ze swoich krajow bo nie byliby najlepszymi…
No 2:1, nawet nie wiedzialem
Ale z drugiej strony… i anglia i francja to aktualnie najlepsze druzyny krajowe w europie chyba… maja mnostwo tych mlodych talentow
Najwyrazniej choć niemiecki narybek z Turcji czy innych dziwactw jak np. dawna Jugosławia,to takze potencjał!
Ci Niemcy którzy są Niemcami coraz czesciej tylko z nazwy,dokonali tego na Brazylii czego nikt nigdy wczesniej ani nikt nigdy potem,czego jestem bezczelnie pewien!
Tak wiec ligi ligami a reprezentacje,reprezentacjami.Tym bardziej ze żaden buszmen nigdy nie zagra w reprezentacji np. Rumunii
No tak. Tylko ze czarni w reprezentacji Anglii czy Feancji to pilkarze urodzeni w tych krajach… No ich wina ze maja taki kolor skory ?
W Anglii faktycznie,tak jest.We Francji,nie jest.To import na poziomie 40-50% z Senegalu i paru innych,dawnych kolonii…
Tu nie chodzi o ich “wine”.Tu chodzi o dyktature bogatych klubów które jedno mowia a drugie robią.
Jak ma sie kibic z wiochy typu Cambridge[z calym historycznym szacunkiem!] identyfikować z murzynami dla ktorych liczy sie tylko socjal [i oby tylko na tym poprzestano]
Dlatego tak kibicuje Warcie.Starają sie jak mogą by wiązać klub i pilkarzy z regionem.Na tym kiedys w ogóle sport polegal!
Dzisiaj sie o tym nie pamieta.