Lewy ci on?

Jak myślicie, należał się Lewandowskiemu tytuł piłkarza roku? Przecież w finałach mistrzostw Europy Euro 2020 nawet nie strzelił bramki. Ba, nawet nie miał ani jednej asysty… :wink:

Mjk

2 polubienia

To tylko pokazuje “znaczenie” polskiej reprezentacji, niewatpliwie narodowej w swiecie.
Pilka nozna to sport zespolowy, a tak jak obserwuje to coraz bardziej popularne sa jednak rozgrywki klubowe nie reprezentacji poszczegolnych krajow.
Moze ludzie wola ogladac dobra pilke nie przejmujac sie specjalnie narodowoscia graczy (przynajmniej na boisku?)
Przykro to powiedziec, ale w tym drugim przypadku Polska cos do trenerow reprezentacji szczescia nie ma.

1 polubienie

Robert powinien dostać ten tytuł przynajmniej dwa lata temu.W tym roku,w obliczu zapaści Messiego and co. braku spektakularnych błysków ze strony Ronaldo czy Bale’a,sprawa wydaje sie absolutnie oczywista i nie budząca chyba wiekszych emocji.
No…Moze poza gronem humanoidów,oblepiających tzw. opinie pod artykulami,niczym muchy goovno…
To jest mozliwe TYLKO wśród Polakow.Zawiść,złość,paraliżująca wręcz głupota…Jesli ktos pisze ze Levy to drewno jak Rasiak,to znaczy ze albo ma 12 lat i skutecznie wychowuje go ulica albo to dziecko[?] specjalnej troski…
Przeczytalem nawet ze"nie potrafi strzelać z dystansu".
Jako ze dzisiaj świetuje kolejne urodziny,nie będę sie wiecej wyrażał…

4 polubienia

Ze mna jest dokladnie na odwrót.Od 1970 roku,bylem wrecz fanatycznym kibicem Arsenalu.
Dzisiaj nic mnie ten klub nie obchodzi.Wszystko sprzedane emiratom,brak Anglików w skladzie,jakas potworna zbieranina z którą w zaden sposób nie mozna sie identyfikować…
A reprezentacja jest dla mnie sto razy wazniejsza wlasnie z uwagi na reprezentowanie KRAJU i NARODU.
I kibicuje kazdemu malemu klubowi w którym miejscowi mają pierwszenstwo.Np Leyton Orient w Londynie.
Jestem wrogiem zamazywania wszystkich roznic a w szczegolnosci tak sportowych jak i kulturowych.Moim ulubionym mundialem byl ten w 1982 roku.Chyba ostatni raz wtedy,grali moi ulubieni pilkarze nie liczac Anglii z 1990.I wszyscy na swoim miejscu.
A kluby?Jest jakas roznica miedzy Borussia,Napoli a np. Betisem?Czy Benficą?Nie mowiac o takim Crystal Palace?Nie ma juz żadnej…

1 polubienie

Bardzo się cieszę, że po raz pierwszy taką nagrodę zdobył Polak, mój rodak.
Zdobył ją absolutnie zasłużenie. I nie pominę faktu, jak musiał na to ciężko pracować, że o konkurencji nie wspomnę.

5 polubień

Balem sie ze wiodące nagrody w pilkarskim świecie,zaczną dryfować w strone takich pilkarzy jak Salah czy ten cały Pogba.Ze zacznie sie"klękanie"w kolejnej odsłonie…
I ono sie zacznie.Nie mam żadnych wątpliwosci bo świat zgłupial od czarnego rasizmu.Ale poki co,Polakowi udalo sie wyrwac najcenniejsze,indywidualne trofeum.I nawet jesli uznamy teorie spiskową ze przy nagrodach,jak przy Oscarach czy Noblach,rzadko decydują umiejetności czy najwyzsza jakość,niczego to nie zmieni…
W pracy skomentowano to ze spokojem ale i z przekonaniem:Teraz Anglia sie na niego rzuci!Bedą go chcieli za wszelką cene…Po czym obstawili…The Citizens czyli Man City…
Ciekawe…Ja sie tak daleko nie zapedzam bo chciec kupic to jedno ale druga strona jeszcze musi chciec sprzedać…
I moim zdaniem Lewandowski nie pasowalby do Man City.Widzialbym go w Man UTD.Tottenham lub Liverpool go nie potrzebują,chyba ze bawi ich samo wydawanie kasy,co nie jest wcale wykluczone…
A wiec?

2 polubienia

Bayern go nie sprzeda do końca umowy, nawet nie ma o czym marzyć. A samemu Robertowi gdzie będzie lepiej? Poza tym on ma już 32 lata, a więc ze dwa, trzy sezony optymalnej formy, a potem już tylko nazwisko. Obiło mi się o uszy, że karierę chce kończyć w Cosmos.

2 polubienia

A ten, co wręcza mu puchar to Stanisław Tym w młodości :slight_smile:

2 polubienia

To mu się po prostu należało

1 polubienie

akurat jemu sie nalezalo i to badziej niz innym.
w przeciwieństwie do co poniektórych co to im sie “nalezy” zapracowal na to.

3 polubienia

Cosmos???
Nie slyszalem o nich od czasu Chinaglii :innocent:
Ciagle tak dobrze płacą emerytom?

1 polubienie

Ta nagroda mu się po prostu należała!

3 polubienia

Ale Tym"był w młodości murzynem" :smile:

3 polubienia

I grał w koszykówkę!

2 polubienia

Ponoć nadal nieźle płacą.