Lubicie Depeche Mode?

Słucham sobie właśnie ich płyty Black Celebration i ten kawałek przywołał wspomnienia…

1 polubienie

Średnio. Znam tylko jeden znany wszystkim kawałek i on mi się podoba

Trudny to gatunek. Rock alternatywny?

2 polubienia

Ciężko ich zaszufladkować, bo przez cztery dekady zmieniali swoją muzykę i eksperymentowali z nowymi gatunkami. Zaczęli od Synthpopu i New Romantic, grali też blisko Popu, Rocka, New Wave…

Lubimy..!

2 polubienia

Moja ulubiona płyta DM. Gdzies jeszcze trzymam ten krążek kupiony ok.40 lat temu…

3 polubienia

W Elblągu u Mamy powinien leżeć mój winyl, płytę CD ktoś mi podprowadził, ale na Tidalu mam możliwość odsłuchania w dobrej jakości i w wersji De Luxe :slightly_smiling_face:

2 polubienia

Kiedys - tak. Dzis - ledwo pamiętam

1 polubienie

ee no kiedys bylo wiadomo, kto lubi …wystarczylo spojrzec.

3 polubienia

Depeszowxem nie jestem, ale jak zagraja to chetnie poslucham.

3 polubienia

Elbląg! To jedno z tych miast, które kojarzą mi się z fajnymi chwilami. Pamiętam jeszcze czasy, kiedy Elbląg Zdrój był małą, stacyjką z której można było jechać do Tolkmicka czy Fromborka.

Jakież to było moje zdziwienie, gdy któregoś dnia dowiedziałem się, że do owych miast już nie trzeba gnać stacji Zdrój a dojedziemy z dworca głównego. No i starą stacyjkę zamieniono nową.

3 polubienia

Bardziej szanuję niż lubię…To nie moje klimaty.
Znam większość płyt…Chyba jakieś 3/4 :slightly_smiling_face:
Uważam że świetny był okres synth popowy,bezpośrednio poprzedzający Black Celebration.Ale…To moje obecne zdanie.Kiedyś mnie to wnerwiało jako element zmieniającego się muzycznego świata który rocka zapędzał do kąta.
Zespół o niesamowitym potencjale,potrafiący żonglować stylami i nie nudzić!!! Czas “Personal Jesus” chyba robił na mnie największe wrażenie.I jeszcze Enjoy The Silence..I World In My Eyes…
Kiedyś kupiłem"Sounds Of The Universe"…Kolejna,solidna robota.Nie wracam do tego często ale jeśli już to z satysfakcją.

Jak byłem dzieciakiem, to ich nie lubiłem, przez to większość ich repertuaru, tego mniej znanego zapewnie, jest mi nieznana. Oczywiście znane hity Enjoy the silence, Personal Jesus były mi przede wszystkim znane.

znane, słowo klucz… haha.

2 polubienia

No właśnie, można by zadać pytanie:

Czy miałeś taką sytuację, że spodobała Ci się piosenka, którą pierwszy raz słyszysz?

Od razu odpowiadam, ja tak miałem…

A inni?

4 polubienia

Miałem tak nie raz. A skoro nie raz, to z góry uprzedzę kolejne pytanie, że również więcej niż dwa razy … :wink:

2 polubienia

Jeżeli chodzi o Depeche Mode, to jestem ich fanem od okresu późnych lat szkoły podstawowej (mojej, nie ich :wink:). Aczkolwiek zdecydowanie wolę ich wcześniejszą twórczość z dwóch w porywach do trzech pierwszych dekad działalności. Z ich bardziej współczesnych wydawnictw uleciał gdzieś ten specyficzny klimat …

2 polubienia

I znowu nie będę tu pasował :upside_down_face:
Mógłbym podać grubo ponad 100 przykładów.Całe zapoznawanie się z historią rocka,głównie w podstawówce,obfitowało w takie sytuacje…
To już łatwiej byłoby mi wskazać na ewentualny przesyt…Np. Supertramp w okresie licealnym…
A najłatwiej wskazać piosenkę którą kiedyś lubiłem a po latach stała mi się zupełnie obojętna by nie rzec że irytująca…
https://www.youtube.com/watch?v=0p_1QSUsbsM :expressionless_face:

1 polubienie

Coś kapitalnego!!! Mam na myśli zbudowanie tego filmu na bazie tych twarzy…Byłem kiedyś na takiej wycieczce całodniowej…Jeszcze z ojcem…Lednica i rejs po jeziorze…
Ciągle mi się to kojarzy :sweat_smile:

1 polubienie