Na Florydzie spadł nietypowy deszcz. Ponieważ temperatury na Florydzie są nienormalnie niskie, z drzew na Florydzie zaczęły spadać… Iguany. Podobno w takim zimnie rozluźniają chwyt i spadają na wpół zahibernowane, Nie umierają, trzeba je tylko ogrzać. Samiec takiej Iguany może ważyć nawet… 9kg!
Fajny deszcz?
Skoro nic im sie nie dzieje…W kazdym razie,zjawiskowy.
A ja deszczu nie znosze.Nie cierpie niczego co kojarzy mi sie z listopadowa pogoda.A juz najbardziej,porywistego wiatru.
A zapach po burzy?
Za ulewnym nie przepadam ale taki kapuśniaczek itp absolutnie mi nie przeszkadza. Chodzenie z parasolką też mi nie przeszkadza. Lubię każdą pogodę za wyjątkiem słoneczno - upalnej.
A to tak.I lubie deszcz wysoko w górach.Latem…
Dostać taką iguana w głowę to ja dziękuję! A deszczu nie lubię chyba, że jestem pod dachem. Natomiast bardzo lubię burzę!
Lubię deszcz, jednakowoż nie lubię pluchy.
Lubię deszcz, najlepiej jeśli jest to deszcz prezentów.
Często przy różnych okazjach życzę ludziom deszczu prezentów to i Tobie teraz też.
Lubię też deszcze niespokojne, co targały sad …
A my na tem forum ładnych parę lat…
Właśnie wyjaśniłes jedną z egipskich plag. Te płazy potem zdychały, gniły, śmierdziały. Pojawiły się muchy, bakterie i choroby. Doszło do skażenia zbiorników wodnych i gleby.
Nauka panie, nauka.
Biedulki. Ale ponoc pieczyste z iguany jest nowym trendem gastronomicznym w USA?
Bedzie tak jak w Hiszpanii - sztormy wyrzucaja na brzeg tunczyki - mewy nie maja szans, ludzie sa szybsi.
Deszcz to ja lubie, ale cieply wiosenny, a nie to co bylo ostatnio.
Delta Ebro po przejsciu huraganu Gloria prawie przestala istniec.
Nie
Przeczytalam i obejrze z ciekawoscia
Dla takich wiadomosci robie wyjatek i klikam w link
Ja lubię deszcz, lubię kałuże (no, nie w szpikach), zapach mokrej trawy. Tylko, że moja głowa nie cierpi deszczowej pogody. Często wtedy dopada mnie migrena.
Przy deszczu gadów tyż?
Nie wiem, jeszcze tego nie testowałam. Mam przyjechać sprawdzić???
Tak lubię deszcz. Jest bardzo potrzeby. Od paru lat nasila się susza…
Ja dla takich wiadomości też robię wyjątek, i nie klikam.
Ale filmu nie da się zobaczyć