Lubicie inteligentne urządzenia?

2 polubienia

To ostatnie usprawnienie wydaje sie byc obiecujace :joy_cat:

1 polubienie

Ja tam mam np inteligentny głośnik od googla… czy taki inteligentny? Ostatnio zaczął reagować na “Ok Głupek”…

A na co reaguje Twoj kot?
Oprocz otwierania lodowki?
I widzisz ta z metniejacyn szklem to nie dla kota, nie zdazy sie na czas zmaterializowac.
Spotklalam sie z tym pomyslem w toaletach. Strach pomyslec jak pradu zabraknie…
Bo o pralkach majacych moc obliczeniowa, ze moglyby wyliczyc trajektorie lotu na Ksiezyc to tylko slyszalam.

2 polubienia

Kot nie dostaje jedzenia z lodówki… Reaguje na przyjazd z zakupami. Każdą torbę dokładnie sprawdza czy wszystko kupione…

3 polubienia

Moja miala zamrozone porcje krewetek i wolowiny.
Wiec reagowala.
A kontrola zakupow obowiazkowa. Tylko trzeba bylo zabierac reklamowki bo miala zwyczaj jesc cienkie plastiki.
Zwaszcza lancuchy choinkowe (anielskie wlosy i lameta wykuczone) i wstazeczki od kwiatow.

1 polubienie

Oj lameta i inne na choince nie mogą być. Wstążki, nitki też nie mają prawa bytu. Zaraz w pysku są.

1 polubienie

Dobrze, ze nie w zoladku.
Kiedys kotu z pyszczka i zoladka wyciagnelam w ostatniej chwili prawie metr wsazeczki walansjenki. To byl moment.

2 polubienia

Kot teściów kiedyś miał sznureczek wystający z tyłka… u weta było duże miauuuu

2 polubienia

Dobrze, ze nie musieli go kroic.
Na szczescie poza trawa wysiana do skrzynki innych roslin nie ruszala.
Pprzednia kotka, jeszcze w Polsce na dodatkowa kuwete wybrala sobie wielka donice z fikusem. Wiesz jak pieknie rosl?

2 polubienia

Mojego byłego szefa pies upodobał sobie trującą roślinę. Facet uparcie z nim do biura przyjeżdżał i później godzinami w biurze siedział zamknięty. Biedna dziewczyna która musiała zawsze po nim sprzątać

1 polubienie

Pies to musi miec choc ogrodek.
Pewnie, ze jak zimno to do domu, ale latem schron typu buda wystarczy.
Pisze o duzych psach, bo te malutkie to wrazliwe na utrate ciepla, nawet latem w nocy.
A pojawila sie nowa usluga - obwozny psi fryzjer w busiku. Z wlasnym agregatem. Moze mi sie uda zdjecie wstawic z lapka pozniej.
Na razie ide na targ po swieza zielenine.
Mam nadzieje, ze sie nie rozpuszcze w upale. :stuck_out_tongue_winking_eye:

2 polubienia

Oj przy pandemii wszystko się zrobiło obwoźne. Fryzjerka która mieszka niedaleko cały czas jeździła do “znajomych”… Jest też bus z wulkanizacją.

2 polubienia

Smart mam tylko telefon.

2 polubienia

Telewizora nie?
A wiesz, ze Badi az-Zaman Aba al-Izz ibn Isma’il ibn ar-Razzaz al-Dżazari na przelomie XII i XIII wymyślił humanoidalny automat do polewania? Niestety jako muzulmanin uzywal tylko do napojow bezprocentowych.

1 polubienie

Nie, wolę inteligentne dzieci :slight_smile:
Dopisywanie słowa “inteligentna” np. pralce, tylko dlatego, że “wie” ile wody dobrać do ciężaru pranych ciuchów może tylko śmieszyć. Jej działanie zależy od człowieka, który ja zaprogramuje, ona wykonuje tylko jego polecenia.

6 polubień

O!Jak mi takich wypowiedzi tutaj brakuje!!!

4 polubienia