Lubicie teorie spiskowe?

Ogólnie ludzie lubią. Szczepionki, UFO, żydowskie korzenie, chemitrails, maszty 5G, spisek z wirusem którego nie ma… Koniec? O nie! A kosmita Zuckerberg? A chipy Billa Gatesa?

To ja dorzucę sobie spisek, który sam wymyśliłem. On nie ma nic wspólnego z rzeczywistością, a wszelkie osoby są zmyślone.

Załóżmy sobie, że podaję iż zgubiłem 30 000 000 kart do głosowań. To łatwo się pisze. Ot, trójka i siedem kolejnych zer. Szybko i wyobrażalnie. Ile to? Dużo.
Ale nie jest tak łatwo zgubić taką ilość kart, bo tego nikt w kieszeni czy torbie nie wyniesie. Tego jest tak dużo, że można by to zgubić z tirami, albo z magazynami olbrzymimi. W teorii się nie da zgubić, bo to zupełnie niewiarygodne. A w praktyce? W praktyce się da… Wystarczy powiedzieć że się zgubiło i udowodnić że się miało.
Ale jak udowodnić, że się zgubiło… skoro się nie ma?
Najlepiej żeby ludzie uwierzyli, że były. Ot, dajmy na to żeby wyciekło parę kartek w różnych miejscach. Rozpętała się afera, że karty bez regulaminowych pieczęci, że niechronione… Ile to kosztuje? Tajemnica handlowa. Żeby udowodnić że były drukowane, to trzeba by pokazać faktury… No chyba że wyciekły i cała Polska już wierzy że były.
Teraz wystarczy zgubić.

Przepraszam że zginęły, ale to nie moja wina. To złowrogie siły zginęły nam te karty.

Gdyby taki eksperyment myślowy przeprowadzić… to okazałoby się, że: Można by zlecić wydrukowanie tysiąca kart i utajnić fakturę. Pozwolić by wyciekły w różnych miejscach. Nie trzeba drukować więcej, bo wszyscy już wierzą, iż były.

Jakby pomyśleć tak złośliwie i podle jak gorszy sort… to w sumie w ten sposób można łatwo wyprowadzić 70-100 mln złotych na swoje potrzeby, ot choćby partyjne…

I tak to moja spaczona wyobraźnia działa… podle i złośliwie… ale cóż poradzę, iż jestem elementem nieuświadomionym patriotycznie… i wrednie wykoślawionym :stuck_out_tongue_winking_eye:

3 polubienia

Nie lubię teorii spiskowych. Ale to, co napisałeś jest bardziej prawdopodobne od zapodanych przez Ciebie przykładów. To da się zrobić, sam się zastanawiałem nad tym.

4 polubienia

To nie jest teoria spiskowa, a stara metoda prania pieniedzy.

3 polubienia

Wiesz ile miejsca zajęłyby te karty w magazynach? A jakos nie slyszalam o pozarach ostatnio.
Chyba, ze zgromadzili makulaturę w Biebrzanskim Parku Narodowym???

3 polubienia

A czy trzeba by było, aż tyle kart drukować, żeby ten wałek uskutecznić?

1 polubienie

Niedługo za taki tekst zostaniesz aresztowany.

1 polubienie

Wlasnie mi o to chodzi - klasyczna przewalka nie polega na tym, ze towar jest, ale na tym, ze wszyscy sa przekonani, ze byl.
Okreslenie pranie pieniedzy wzielo sie faktycznie od pralni i innych drobnych zakladow uslugowych gdzie metoda ziarnko do ziarnka dokladano oplaty za nieistniejace uslugi.
Z czasem pojawil sie obrot pustymi fakturami, czasem podwójnym fakturowaniem - ale to drugie to raczej w celu unikniecia podatku i/lub cła. Jesli zrobili z tymi kartami przewalke to jak mowia chlopcy spod ciemnej gwiazdy “na rympal” bo nikt nie uwierzy, ze towar w postaci ton makulatury ukradl jakiś zbieracz zlomu czy inny kolekcjoner i oddal do punktu skupu zacierajac slady.
Ja rozumiem “gina” tiry czy kontenery towaru, ale zwykle jest on na tyle cenny, ze mozna miec watpliwosci czy faktycznie w punkcie docelowym dostawy nie został wyprowadzony.
Tu raczej byloby klasyczne wyludzenie kasy ze Skarbu Panstwa, nie pranie pieniedzy sensu stricte.
Choc konia kuja to zaba lape podstawia - jedno z drugim da sie pogodzic.

3 polubienia

Diabelku, ja ksiegowa. Czasem kreatywna.
Jesli tak zrobiono to w bardzo amatorski sposob, albo PiS czuje sie calkowicie bezkarnie. Biorac pod uwage sprawe maseczek, dotacji dla podejrzanych interesow ojdyra Grzybka i co poniektórych ministrow to raczej to drugie.

4 polubienia

I wszyscy krzyczą ze tyle pieniędzy zmarnowano…a one sie nie zmarnują… lecz pomogą partii

3 polubienia

PiS doprowadził do perfekcji wyciąganie pieniędzy dla Partii z państwowej kiesy. Okazało się, że wszyscy nominaci, którzy dostali stołki w spółkach skarbu państwa płaca na rzecz PiS darowizny ze swojej pensji w maksymalnej dozwolonej wysokości. Zgadnijcie co by się stało z delikwentem, który przestałby płacić? Na ostatnią kampanię wyborcza poszło w ten sposób z kasy państwa ponad 2 miliony złotych.

4 polubienia

Jak mówiłem o tym zaraz po tym jak zaczęli obsadzać, to ludzie się pukali w czoło.

2 polubienia

A Ty czasem nie zacząłes juz wierzyc w to co napisałeś?
A na postawione pytanie odpowiem,mam nadzieje bardziej niz jednoznacznie.Nie poświecam temu spamowi ani chwili uwagi.A jest tych bredni,glownie dotyczących świata wokoło,znacznie wiecej w internecie.
Na szczescie,w normalnym życiu nie spotkalem NIGDY nikogo kto by w te brednie wierzył.Dzieki temu mam to wspaniale przeświadczenie ze świat nie kończy sie na internecie,choć nie brak takich ktorym sie to marzy.
Spora ulga,czego by nie rzec.

1 polubienie

niestety w moim zyciu zawodowym z tego typu przewalkami sie spotkalam (chodzi mi o faktury, nie Reptilian)
jest to rzeczywistosc. ktora trzeba brac pod uwage.
udowodnienie takich zarzutow bedzie graniczyc z cudem, bo partie polityczne i mafie zrobily sobie z Polski i sporej czesci swiata prywatny folwark. To, ze w Polsce nie ma jeszcze drugiego Meksyku? moze nie ten temperament i brak swobodnego dostepu do broni?

3 polubienia

Zapomniałeś o płaskiej Ziemi we wnętrzu której żyje tajemna cywilizacja nad którą chcą przejąć kontrolę Iluminaci wraz z Masonami dążącymi do stworzenia NWO który wdrażany jest blisko od wieku Zapomniałbym jeszcze o kosmitach i replitanach którzy również mają podobne cele jak i Iluminaci i podszywają się pod Elżbietę II i Putina

5 polubień

tylko, ze w przeciwienstwie do tych pomyslow oszusci finansowi istnieja naprawde.

3 polubienia

Prawda…

3 polubienia

Buhahahahahh…Jesteś w transie czy co??? :rofl:

3 polubienia

Wiesz, że na ujawnianie tajemnicy państwowej są paragrafy? Zaraz stanie u Twoich drzwi załoga “Dżi” :wink:

3 polubienia

No proszę. Wygląda na to, że wykrakałem… :wink:

2 polubienia

Jakbyś z Krakowa pochodził… :crazy_face: Krakowiaczek jeden… :grin:

1 polubienie