Lubicie wiersze? Jak podoba wam się ten?

Karteczka w okineku

W okienku wisi karteczka,
1939–1945,
przerwa świąteczna.

Nikt wtedy nie patrzył,
więc ludzie szaleli.
Robili złe rzeczy i
palono ich w piecach.
Tłuszcz przetapiali na mydło.
Złote zęby na sztabki.
Nic nie zmarnowali,
bo byli za cwani.

Szczęśliwy ten biwak,
nie trwał zbyt długo,
bo karteczka znów wisi:
„Za niedogodności przepraszamy.
Bóg"

Gdzieś pomiędzy Medalionami,Z.Nałkowskiej a poezją T.Borowskiego.
Bardzo lubię ten styl ale akurat chyba nie ten wiersz…

(post usunięty przez autora)

Troche szkoda…Nie zdążyłem przeczytać :innocent:

Napisałem że mamy trochę innych literackich mistrzów niż Ty. Szkoda że do Ciebie nie trafia. Takie jest życie. W życiu, miłości wszędzie musimy się wystawić na strzał. Generalnie piszę ogólnie dużo mocniej. To raczej grzeczne.

Nie mam obowiązku kochać każdego Twojego wpisu.A poza tym zastanów się komu i dlaczego dajesz"najlepszą odpowiedz".
A ogólnie,trochę grzeczniej proszę.

Już gdzieś spotkałem się z czymś podobnym. Ale nie mogę sobie przypomnieć dokładnie.

Nie wiem, czemu się tak spinasz? Dałem Ci najlepszą odpowiedz, dlatego właśnie że szczerze wyraziłeś swoją opinię i to cenię.
Przecież jestem grzeczny. Czy ja czymś uraziłem?
Naisałem tylko żę mam innych literackich mistrzów ( to moja opinia) i że to raczej moje grzeczne wiersze. Ogólnie piszę (wiersze) dużo drapieżniej.

Być może jest to nieporozumienie ale jeśli ktoś pisze że"mamy innych mistrzów niż Ty" to tak jakby szukał zaczepki a nie opinii o wierszu.Myślę że to jest zrozumiałe a ja nie dałem żadnego powodu do takiego zachowania.
Ja piszę sobie od czasu do czasu co możesz tutaj prześledzić…Ale piszę bardziej dla siebie.
Domyśliłem się w miedzyczasie,na czym polega nieporozumienie.
Przeczytaj raz jeszcze swoje zdanie:
“mamy troche innych literackich mistrzów niż Ty” :rofl:
No przepraszam ale z tego wynika jakbym miał być poetyckim zarozumialcem co to pozjadał wszelkie rozumy…A chodzi przecież o to że literackich mistrzów można miec różnych,najrozmaitszych…Czy tak?
Ty masz takich a ja być może innych.
Niemniej nie napisałem że mi się nie podoba.Wręcz przeciwnie.Napisałem że lubię takie pisanie.Ten wiersz konkretnie,mniej bo z obarczaniem Boga za milczenie stykam się od pół wieku i nie uważam tego za oryginalne.
Ok.Przerwa nawadniająca się kończy…Wracam na mecz!