Kiedy staję przed klatką z gorylem, to goryle są po obu jej stronach.
Lepszej nie będzie!
Nie cierpię. Wiem że zabrzmię jak zielony ale uważam że nikt nam nie dał prawa by zwierzęta więzić.
Zlalezy jakie ZOO.
Te nowoczesne nie sa takie złe. Malo gatunkow, duzo przestrzeni. I czesto polaczone z ogrodem botanicznym.
Średnio lubię. Żal mi zwierząt.
Proszę nie obrażać harmonijnych małp!
Napis świetny.
To tak jak ja…
Wiele z tych zwierzat na wolnosci juz dawno by nie bylo.
Wspolczesne ZOO to nie tylko wystawa, rowniez praca nad odtwarzaniem gatunków i przywracaniem ich naturze.
Ajjjj, przepraszam!!!
A są takie fajne, że zwierzątka są na bardzo duzym terenie i prawie jak na wolnoći! Potrafia się zaprzyjaźniać z opiekunami (ja nie mówię o wybitnie harmonijnych np. lwach…)
W Poznańskim Zoo wiele się zmieniło. Powstało Nowe ZOO z dala od centrum. Tam zwierzęta mają rzeczywiście olbrzymie tereny (a człowiek alejek do spacerowania na calutki dzień). Ale w Starym ZOO zwierzaki miały beznadziejne warunki. Niestety miasto nie może zlikwidować tego starego zwierzyńca (zostało trochę zwierząt, powiększono im przestrzeń, mają lepsze warunki wegetacjo), położonego w centrum miasta, więc mamy 2 ogrody zoologiczne. Nie może, bo w symbiozie z okazami zoologicznymi żyje tam mnóstwo szczurów. Jak ostrzegali eksperci, gdyby zabrać wszystkie zwierzaki, to szczury zalały by całe miasto, a tak żyją na terenie swojej jadłodalni.
No to żbika kolegi @birbant zatrudnic i po szczurach bedzie…
Musiałby zasilić szeregi szczurobójców o kilka/kilkanaście swoich miotów
@joko @anon18020312 Mam podobnie, żal mi zwierząt…
Nie wiem. Nigdy nie byłem w ZOO, ale to miejsce jakoś nie wydaje się mi być szczególnie ekscytujące. Oczywiście, nie wykluczam, że raz na jakiś czas można jest się przejść do ZOO.
Wielu ludzi ma małpie rozumy
Kilkakrotnie odwiedzałem parki zoologiczne, gdzie odgradzająca krata nabierała zupełnie innego znaczenia…
…albo w przypadku odpowiedniego zachowania dwóch stron, w ogóle jej nie było.
Ta tylko nie wszedzie parki typu safari da sie zorganizowac