Jakie według Was cechy mają ludzie silni? Czy Wy uważcie się za takich ludzi?
Ludzie silni zdaja sobie sprawe ze swoich slabych stron i nie boja sie przyznac do bledu, bo wiedza ze mocnych stron maja wiecej
(Slabi natomiast uwazaja ze zawsze maja racje i boja sie by ich slabosc nie wyszla na jaw)
Ludzie silni uzywaja zwrotow:
- moim zdaniem…
- mysle ze…
- wedlug mnie…
(Ludzie slabi sa przekonani ze wiedza na pewno)
Najpierw trzeba by zdef8niowac slowo silny.
Zawsze znajdzie sie taki,co zrobi cos lepiej od nas,szybcie,dokladniej.
Nie,nigdy nie uwazalem,sie za silnego,a juz napewmo jie,za majlepszego.
Oscyluje w okolicach,przecietny’’
Byc moze w niektorych sprawach,wychylam sie troche ponad przecietna,w i nych w druga strone,ponizej przecietnej.
Wiec bilans wychodzi na zero,czyli przecietny.
Człowiek silny, to taki, który umie się podnieść po upadku.
Jeśli pomimo dramatów, tragedii życiowych, zakrętów, wiraży i trzęsień mojego świata,przetrwalam- jestem silna. Jestem silniejsza niż kiedykolwiek mi się zdawało. Człowiek sam nie wie ile jest w stanie znieść i jak wiele potrafi wytrzymać.
Człowiek silny ?
Taki , który walczy do końca , mimo iż czuje niemoc fizyczną i psychiczną , to się tyczy nauki , pracy i związków .
Nie jestem silna i mało takich ludzi w swoim życiu poznałam.
Kiedyś usłyszałam od pewnej osoby, że jestem silna i chyba coś w tym jest.
Myślę, że człowiek silny jest odważny.
Mocna psychika, twarda dupa, dystans do siebie, racjonalne podejście do życia, optymizm.
Moim zdaniem, to taki człowiek, który potrafi sobie poradzić w każdej sytuacji - zawodowej, życiowej, uczuciowej a następnie z niej wyjść bez większego szwanku
Tak, też tak myślę. Człowiek silny, gdy upadnie prędzej czy później wstaje otrzepuje kurz i idzie dalej.
Eech…! Wiem coś o tym. Choć za silnego się nie uważam.
Tak, jestem silny jak krokodyl.
Jesteś silny i to bardzo -nawet napiszę. Z tego co czytałam, bo czasem coś o sobie piszemy
Nie do konca…
Nie potrafie przejść bez wstrzasu do porzadku dziennego,gdy jest po wszystkim,po emocjach…
A cechy?Trzymanie nerwow na wodzy,odpowiedzialnosc,nie uleganie histerii,nie uleganie AGITATOROM,ulicznym pacholkom i naganiaczom politycznych trendow,myslenie o innych,zdolnosc do poswiecen.
Amen.Smierc egoizmowi!
O właśnie, trzymanie nerwów na wodzy , nie dopuścić do tego , żeby byle ćwok nas wyprowadził z równowagi, to oznaka wielkiej siły.
Ja taka silna jestem, że ho hoooo… Do niedawna nawet o tym nie wiedziałam
Jaki to silny? Wytrzyma wszystko, nawet jak się jego świat zawali. Żyje dalej. Z uśmiechem. I nie pokazuje nikomu swoich łez
Osobiście jestem pełna podziwu dla ludzi , którzy na własne życzenie spieprzyli koncertowo swoje życie, stoczyli się na dno i sami ocknęli .
Silny to taki, którego to co nie zabije, czyni silniejszym
Dla mnie: czlowiek silny potrafi zapanowac nad wlasnymi slabosciami. przezwyciezac je. Czy jestem… pol na pol!
Nie zgodzę się. Nasze słabości to nagroda za bycie silnym