Ludzkie życie - w tym w związku - bardziej ryzykiem, atrakcyjną grą,

macierzyńskimi i erotyczno-seksualnymi emocjami?

Zwiążesz się - partner/ka może Cię zdradzać, albo bić, może stać się alkoholikiem/czką, dziecko może się urodzić z kłopotami zdrowotnymi, w tym niepełnosprawnością. No i ludzie są nieharmonijni, gatunkowo patologiczni, więc za ich rozmnażanie nagrody w zaświatach nie ma się co spodziewać.

Alkoholizm to nic złego.

1 polubienie

Jesz jabłko może być zgniłe, mieć robaka w środku albo być kwaśnym owocem…

1 polubienie

Kolego? Ktos Cie w końcu przytulił?

1 polubienie

Dopoki piwa ci nie zabraknie :smile::smile::smile:

Alkoholik zawsze znajdzie sposób.

Czasem dotrwa do otwarcia sklepu :smile::smile::smile:

1 polubienie

Można różnie na alkohol zarobić. Można kraść, sprzedawać złom, prostytuować się, żebrać, wziąć chwilówkę, sprzedać mieszkanie, auto, pójść do opieki społecznej.

1 polubienie

Kolego, duza część alkoholikow dba o pozory😉

1 polubienie

Dobry do jedzenia owoc nietrudno dostrzec.

Nasza harmonijna suczka szalała, jak przybywałem do domu. Gatunkowo różna, ale nieporównanie bardziej harmonijna i pożyteczna, niż nasz patologiczny, szkodliwy gatunek.

Alkoholizm czasem uda się wyleczyć.Problemem największm jest partnerka wyznająca ideologię pis.
Nic niestety nie da się z tym zrobić.
Nawet nie ma co próbować.Ani prośby ani groźby nic nie dadzą. :wink:

3 polubienia

Znam dwie pary, które rozeszły się ze względów ideologicznych z PiSem w tle.

@birbant Eeeeee… Wydaje mi się że powody były zgoła inne, a ten PiS to tylko przelał czarę goryczy…

1 polubienie

Tak za bardzo nie wnikałem, ale awantury z tego powodu zaczęły się od mniej, więcej; - od 2018, jak opowiadała mi córka, kiedy zapytałem wielce zdziwiony, dlaczego ci, a ci, nie są już ze sobą. Tam, ponoć całe rodziny się mocno w to zaangażowały.

Mniejsza o większość. ale kilka lat temu, mój osobisty szwagier zabronił mi wstępu w swoje progi, gdy się dowiedział o moim stosunku do PiS i Radia Maryja. Nie widział mnie nawet na oczy w tym czasie, a jego żona, czyli siostra mojej śp żony i ich dzieci spotykały się ze mną, w tajemnicy przed nim. Życie przerasta wszystkie kabarety.

1 polubienie

A jak masz matke moherowa i do tego mentalnie rodem z XIX wieku, ze kobiete kazda praca plami?