Zwiążesz się - partner/ka może Cię zdradzać, albo bić, może stać się alkoholikiem/czką, dziecko może się urodzić z kłopotami zdrowotnymi, w tym niepełnosprawnością. No i ludzie są nieharmonijni, gatunkowo patologiczni, więc za ich rozmnażanie nagrody w zaświatach nie ma się co spodziewać.
Można różnie na alkohol zarobić. Można kraść, sprzedawać złom, prostytuować się, żebrać, wziąć chwilówkę, sprzedać mieszkanie, auto, pójść do opieki społecznej.
Nasza harmonijna suczka szalała, jak przybywałem do domu. Gatunkowo różna, ale nieporównanie bardziej harmonijna i pożyteczna, niż nasz patologiczny, szkodliwy gatunek.
Alkoholizm czasem uda się wyleczyć.Problemem największm jest partnerka wyznająca ideologię pis.
Nic niestety nie da się z tym zrobić.
Nawet nie ma co próbować.Ani prośby ani groźby nic nie dadzą.
Tak za bardzo nie wnikałem, ale awantury z tego powodu zaczęły się od mniej, więcej; - od 2018, jak opowiadała mi córka, kiedy zapytałem wielce zdziwiony, dlaczego ci, a ci, nie są już ze sobą. Tam, ponoć całe rodziny się mocno w to zaangażowały.
Mniejsza o większość. ale kilka lat temu, mój osobisty szwagier zabronił mi wstępu w swoje progi, gdy się dowiedział o moim stosunku do PiS i Radia Maryja. Nie widział mnie nawet na oczy w tym czasie, a jego żona, czyli siostra mojej śp żony i ich dzieci spotykały się ze mną, w tajemnicy przed nim. Życie przerasta wszystkie kabarety.