Podobno dzisiaj jest “ŚWIĘTO DOBRYCH RAD”.
Dobrymi radami piekło jest wybrukowane, a kiedyś istniał tych rad cały kraj.
.Kraj Rad.
mam dobra rade, rob jak chcesz,
Zależy do czego te rady
Dam Ci dobrą radę na jutrzejszy poranek.
W ogóle to dobra rada, to jest coś, co człowiek daje, gdy jest za stary, by dać zły przykład
Choćby do “SZCZĘŚLIWEGO ŻYCIA” -niekoniecznie “SŁODKIEGO”…
Z tym “przykładem” to chyba bez względu na wiek…
Kto dzisiaj bierze z kogokolwiek przykład?
Sami INDYWIDUALIŚCI
/jak w pewnej reklamie niedawno wyświetlanej/
Dobra rada: noś stopery do uszu zawsze ze sobą. Nigdy nie wiesz, kiedy ktoś będzie Ci się darł do ucha na ulicy, w kolejce, w metrze. O ile zastawienie drogi ewakuacyjnej pod domem można zgłosić niezwłocznie i przynajmniej ulżyć sobie, że się na tego chama doniosło to przegonić wrzaskuna nie tak łatwo.
Z ciałem migdałowatym nie ma żartów:jak ci wrzaskun będzie wrzeszczał w rejestrze gwizdkowym to nie tylko uszkodzi słuch,ale i wplynie na rejony odpowiedzialne za emocje.
Własnie indywidualiści mają na tyle zdrowego rozsądku aby brać przyklad z ludzi którzy na to zaslugują.Np. z autorytetow w danej dziedzinie.
Ci którzy uwazają samych siebie za najmądrzejszych,są najczesciej nic nie wartymi zarozumialcami czyli typowym planktonem o ktorym mozna powiedziec wszystko ale nie to ze ktokolwiek tam sie czymkolwiek wyróznia.
Ufff…Przeszedlem przez to "święto"całkowicie bezboleśnie i nie odniosłem zadnych ran.
Zadnych dobrych rad?
Szczesciarz…
Mimo iz mam wlasnie dosyć burzliwy okres aktywności rozmaitych,radze sobie sam idealnie.Jak to mówią,so far,so good
Kiedyś gdzieś wyczytałam,że osoba,która wrzeszczy na Ciebie odbiera ci energię.
Czyli krotko mówiąc jest to WAMPIR ENERGETYCZNY…
Dlatego trzeba ciągle się uczyć i niekoniecznie uznawać TYLKO jeden autorytet.
Zresztą kto dzisiaj jeszcze jest autorytetem?
Chęciami a nie radami.
Z dobrych rad to polecam z wiekiem coraz wiecej rzeczy miec tam, gdzie w obwodzie mam 100.
A co ja, wuj dobra rada?
Wujaszek sam w sobie dobrą radą jest
Przypomina to mecz piłkarski i “rady kibiców”.
OJ! Ci to najlepsi w doradzaniu…