wcieliłem w ludzkie ciało? Wystarczą 4 minuty oglądania.
Mądrze-niemądrze, sens to raczej miało, jak każdego z Was, bo to taka gra doświadczenia nieharmonijności.
wcieliłem w ludzkie ciało? Wystarczą 4 minuty oglądania.
Mądrze-niemądrze, sens to raczej miało, jak każdego z Was, bo to taka gra doświadczenia nieharmonijności.
Skansen Pilicy i Niebieskie Źródła a także okolice Jeziora Sulejowskiego zwiedzałem 9 lat temu, bardzo miło wspominam tamten weekend.
Teraz ośrodek wypoczynkowy w Borkach nad zalewem Sulejowskim, który dawniej zdobywał pod rząd pierwsze miejsce w Polsce, jest kapitalistyczną ruiną (przynajmniej tak było 3 lata temu).
Borki zamknęli, podobnie jak cały ośrodek i piękny port w Bolesławowie, skąd kilka razy pływałem jachtem
Nie wiem, czy nie chodziło Ci o port w Bronisławowie nad w/w Zalewem?
Ja tam mialam blisko, czesto bywalam przy niebieskich zrodlach. Ale ona czasem zielonkawe tez byly, zalezy od oswietlenia.
Tak, Bronisławów, przepraszam za literówkę. Wszystko zamknięte, bo Wody Polskie z ujęcia wody dla Łodzi wypowiedziały dzierżawę terenu.
Nad zalewem Sulejowskim, podobnie jak nad Soliną i innymi zbiornikami wodnymi w Polsce, dobrze widać zmiany klimatyczne i pogłębiający się deficyt wody.
W ogole z Zalewem Sulejowskim od poczatku jego powstania byly klopoty.
Tylko przez kilka pierwszych lat byl wypelniony zgodnie z projektem. Ale wtedy tych pieknych osrodkow jszcze nie bylo, a Lodz korzystala z piliczanki nie zrodel artezyjskich jak teraz. Stad ta dziwna sruktura wlasnosci.
Od 1976 stopniowo obnizano poziom wody ze wzgledu na klopoty z tama, a z tego co widzialam ostatnie susze zeglartwo tam dobily.
Egzaminy zeglarskie na zalewie zdawalam
Ja już w zeszłym roku musiałem zrezygnować z pływania bo wody zabrakło. Teraz jest tragedia. A jak pamiętam, dno przy zaporze wyłożone było tam specjalną folią, żeby woda nie uciekała, może jednak przesiąkła?
Eee tam juz w 1975 mowiono, ze badylarskie uprawy pod folia wokol tamy sie rozwijaja
Śnieg na górze Kamieńskiej też diabli biorą…Już nawet armatek naśnieżających nie uruchamiają…
Mniejszej foto już nie miałeś?
Wsiądź do pociągu byle jakiego
Myślałeś, że będziesz żył w stabilnym świecie? A będzie jeszcze z nim dużo gorzej…