ptakiem, lub nieharmonijnym człowiekiem cywilizowanym - co wybierzesz? Bo ja oczywiście wybieram Harmonię Natury.
(zdjęcia z internetu)
ptakiem, lub nieharmonijnym człowiekiem cywilizowanym - co wybierzesz? Bo ja oczywiście wybieram Harmonię Natury.
(zdjęcia z internetu)
Ha ha ha… @harmonik rozbawiłeś mnie. Kawka z rana jak śmietana, a Ty właśnie kawkę wstawiłeś. Mam je codziennie na balkonie i tańczą. Tak jak ta ustawiają się na barierce i potem chcąc dojść do pojemniczka z wodą nie mogą się obrócić, bo spadłyby, więc siedząc tak jak ta lewą nóżkę w bok i prawą dostawiają. Robią to dość szybko i rytmicznie. Normalnie tańczą
Dla mnie wybór jest oczywisty. Wolę być nieharmonijnym człowiekiem cywilizowanym. Myślę, że nie muszę tłumaczyć, dlaczego.
Nigdy więcej człowiekiem. Dla mnie ten czyściec cywilizowanych ludzi, to niemal piekło.
Każdy woli inaczej. Ja się wśród ludzi bardzo dobrze czuję, więc chciałabym znowu, a Ty może akurat wolałbyś żyć wśród ptaków i jak najbardziej masz prawo tego chcieć.
No ale się zestarzejesz, oddadzą Cię do domu starców, gdzie poznasz nieharmonijność ludzką…
Mam rodzinę. Nie obawiam się starości a tym bardziej tego, że będę w domu starców.
Jednak nieharmonijność cywilizowanego gatunku ludzkiego jest ciężką patologią, z której mamy się wyleczyć.
A Weź daj spokój. Ja się wcale patologią nie czuję, a wręcz przeciwnie
Kto się patologią czuje, to niech sobie chce zostać żuczkiem czy jaskółką, ale ja poproszę o powtórkę. Chcę znowu być człowiekiem
Możesz sobie chcieć, ale pewnie skończysz jako ryba okrutnie wyciągana na haczyku za gardło przez wędkarza, lub tą duszącą się w ściekach Odry lub Wisły.
Będzie co ma być. Nie mam zamiaru martwić się lub cieszyć się tym już teraz, tym bardziej, że nie wiem, co będzie kiedyś.
Zastanawianie się nad tym nie jest dla mnie sprawą priorytetową.
A co zlego bywa w domu opieki?
Jak masz alzheimera to i tak wszystko jedno.
A @joko znam/znalam kilka osób, ktore wolaly dom opieki niz zatruwac zycie dzieciom. I to z pelna premedytacja szukali czegos wczesniej, zwykle niestety sa to miejsca dosc odlegle od miast, ale jak ktos nie musi spedzac zycia w centrach handlowych?
Takie osrodki wiezieniem nie są, z tym, ze dobrze wychodzac sie odmeldowac niczym w gorskim schronisku - wypadki chodza po ludziach.
Kolego @harmonik wybory na przewodnika ludzkości przeniesione Ad calendas graecas
Nastepny nabór kandydatów na sw. Nigdy.
Niedługo się okaże, czy będzie wg przewidywań wiadomej nacji, czy moich.
Uzgodnij zeznania z Jackowskim…
Przeczytaj Ptaśka. Może to ci pomoże.
Nie wierzę w następne wcielenia.
Wybieram ptaka. Sępa
Sępy sa paskudne -smierdza padliną.
Jak juz chcesz to moze prosiaczkiem i na krzywego ryja?
Lubię sępić
Mógłbym być i gołębiem. Srają na wroga