Mając do wyboru w następnym wcieleniu, odrodzić się harmonijnym

ptakiem, lub nieharmonijnym człowiekiem cywilizowanym - co wybierzesz? Bo ja oczywiście wybieram Harmonię Natury.

(zdjęcia z internetu)

2 polubienia

Ha ha ha… @harmonik rozbawiłeś mnie. Kawka z rana jak śmietana, a Ty właśnie kawkę wstawiłeś. Mam je codziennie na balkonie i tańczą. Tak jak ta ustawiają się na barierce i potem chcąc dojść do pojemniczka z wodą nie mogą się obrócić, bo spadłyby, więc siedząc tak jak ta lewą nóżkę w bok i prawą dostawiają. Robią to dość szybko i rytmicznie. Normalnie tańczą :wink:
Dla mnie wybór jest oczywisty. Wolę być nieharmonijnym człowiekiem cywilizowanym. Myślę, że nie muszę tłumaczyć, dlaczego.

3 polubienia

Nigdy więcej człowiekiem. Dla mnie ten czyściec cywilizowanych ludzi, to niemal piekło.

Każdy woli inaczej. Ja się wśród ludzi bardzo dobrze czuję, więc chciałabym znowu, a Ty może akurat wolałbyś żyć wśród ptaków i jak najbardziej masz prawo tego chcieć.

1 polubienie

No ale się zestarzejesz, oddadzą Cię do domu starców, gdzie poznasz nieharmonijność ludzką…

1 polubienie

Mam rodzinę. Nie obawiam się starości a tym bardziej tego, że będę w domu starców. :wink:

1 polubienie

Jednak nieharmonijność cywilizowanego gatunku ludzkiego jest ciężką patologią, z której mamy się wyleczyć.

1 polubienie

A Weź daj spokój. Ja się wcale patologią nie czuję, a wręcz przeciwnie :joy:
Kto się patologią czuje, to niech sobie chce zostać żuczkiem czy jaskółką, ale ja poproszę o powtórkę. Chcę znowu być człowiekiem :wink:

1 polubienie

Możesz sobie chcieć, ale pewnie skończysz jako ryba okrutnie wyciągana na haczyku za gardło przez wędkarza, lub tą duszącą się w ściekach Odry lub Wisły.

Będzie co ma być. Nie mam zamiaru martwić się lub cieszyć się tym już teraz, tym bardziej, że nie wiem, co będzie kiedyś. :wink:
Zastanawianie się nad tym nie jest dla mnie sprawą priorytetową.

2 polubienia

A co zlego bywa w domu opieki?
Jak masz alzheimera to i tak wszystko jedno.
A @joko znam/znalam kilka osób, ktore wolaly dom opieki niz zatruwac zycie dzieciom. I to z pelna premedytacja szukali czegos wczesniej, zwykle niestety sa to miejsca dosc odlegle od miast, ale jak ktos nie musi spedzac zycia w centrach handlowych?
Takie osrodki wiezieniem nie są, z tym, ze dobrze wychodzac sie odmeldowac niczym w gorskim schronisku - wypadki chodza po ludziach.

1 polubienie

Kolego @harmonik wybory na przewodnika ludzkości przeniesione Ad calendas graecas
Nastepny nabór kandydatów na sw. Nigdy.

Niedługo się okaże, czy będzie wg przewidywań wiadomej nacji, czy moich.

Uzgodnij zeznania z Jackowskim…

Przeczytaj Ptaśka. Może to ci pomoże.

Nie wierzę w następne wcielenia.

Wybieram ptaka. Sępa

1 polubienie

Sępy sa paskudne -smierdza padliną.
Jak juz chcesz to moze prosiaczkiem i na krzywego ryja?

1 polubienie

Lubię sępić

1 polubienie

Mógłbym być i gołębiem. Srają na wroga