Mam fazę

Ja “bynajmiej”,tesz tak mysle.

5 polubień

Błędy, błędy, błędy. Już kilka razy pisałam o niedouczonych “dziennikarzach” nie tylko sportowych :frowning: Jak widać pracodawcy nie przeszkadza, bo pismaków nie zwalniają za to.
Błędy pojawiają się również w książkach. Nie ort., bo to sam Word wychwyci, ale stylistyczne, interpunkcyjne. Czasami źle postawiony przecinek zmienia sens wypowiedzi :frowning:

3 polubienia

To co wczoraj czytalem,bylo dowodem ze korekta nie istnieje.Ci ubodzy ludzie ,probuja sklecic zdanie zlozone ale wyraznie,nie jest to ich domena i najprawdopodobniej nie posluguja sie"czyms takim" na codzien…

3 polubienia

Moja:

Ewolucja języka polskiego i innych idzie w kierunku uproszczeń, przestają istnieć odmiany, fleksje i wyjątki.

Ja tak jak @Bingola: koledy. I to nie wszystkie bo jestem wybredna. Z tych nowych “Nie bylo miejsca dla Ciebie”…

Zaczym pan stoi… :joy:

1 polubienie

To nie bylaby w takim razie ewolucja a upadek.

1 polubienie

Upadek to nie grozi.
Wszystkie jezyki ida w kierunku uproszczenia.
Tylko jak dziecko nie wie co to slownik ortograficzny, bo zamiast tego korzystalo z komiksu, gdzie w dymkach masz “wow” naprzemiennie z “boom” i “crack”? To gdzie ma sie nauczyc?

3 polubienia

W szkole.Od tego ona jest.Przynajmniej zawsze byla…

3 polubienia

I rodzice, zeby przypilnowali szkoly, a nie prznosili zwolnienia bo dys-coatam dziecko ma

3 polubienia

Owszem ale to nie rodzice stworzyli tego rodzaju okolicznosci,zaczynajace sie na chyba juz kilkadziesiat"dys…"

3 polubienia

Co bylo - minelo…