Mam fazę

na słuchanie piosenek religijnych :upside_down_face: Jaka jest wasza ulubiona pieśń religijna ? Za wyjątkiem Barki …(*) nie piszcie, że jesteście ateiści i że nie chodzicie do kościoła, bo ja też nie :upside_down_face: chodzi o pieśń piosenkę, która jest bliska waszemu sercu. Tu dla przykładu moja, pierwsza lepsza… refren piękny…

Z religijnych lubie tylko kolędy.

2 polubienia
3 polubienia

Nie mam takiej. Lubię świąteczne kawałki w cięższych wydaniach.
Dawniej lubiłem to:

2 polubienia

Kolędy i Bogurodzica.

2 polubienia

@humoreska Twoja piosenka nie za bardzo rzuciła mnie się na uszy, ale, za to na oczy wpadł mnie błąd ortograficzny w tytule. Powinno być; - Wśród

Jest Wśród w tytule, ślepa jestem? albo nie wiem kaj szukać.

Jest; - W śród. Powinno być; - Wśród.

Przechwytywanie

4 polubienia

Niestety,jestem nieprzygotowany do odpowiedzi.Dwoja,siadaj :wink:
Niemniej sa bodaj 2-3 takie pieśni,najprawdopodobniej z baardzo minionych wiekow,ktore pojawiaja sie na mszy o godz. 13 u Dominikanow w Poznaniu.Chór wykonuje je a capella lub z niewielką pomocą organów…

1 polubienie

Wśród mrocznej ciszy.

Nie wiem, jak to się nazywa, ale kojarzy mi się jakaś piosenka “komunijna”, którą słyszałam i jezzcze jako dziecko u siebie w kościele, i potem w liceum, jak miałam uzdolnioną muzycznie klasę i na religii ćwiczyli śpiewanie do jakiejś mszy szkolnej :thinking: (tak, chodziłam na religię, chociaż już od dawna byłam zadeklarowana jako niewierzący człowieczek).

Nie wierzę w to co widzę :frowning:

1 polubienie

Wpisz sobie sama w Google to uwierzysz :slight_smile:

Nie podważam Twojego wpisu, ale … czasami przeraża mnie, że ludzie nie umiejący pisać po polsku popisują się w internecie swoimi hm… wypocinami, sądząc, że są mądrzy. Słynne Teraz JA! :frowning:

4 polubienia

Internet to jeden wielki śmietnik. Pamiętam na starym pytamy ktoś pytał, czy dopuszczalna jest forma “zatrzymie się” bo taką widział w internecie.

3 polubienia

Nie zatrzymie, tylko zaczymie… :stuck_out_tongue_winking_eye:

4 polubienia

Internet zaczyna być wyrocznią.

1 polubienie

Tak, zwłaszcza dla naszego harmonijnego kolegi, który wrzuca amatorskie filmy zawierające “samą prawd i fakty”

2 polubienia

W internecie pisac kazdy moze.
Ale dlaczego mamy szambo w dosniesieniach prasowych?Dlaczego nie spotkalem na wp. ani jednego sportowego artykulu ktory bylby bezbledny?

3 polubienia