na słuchanie piosenek religijnych Jaka jest wasza ulubiona pieśń religijna ? Za wyjątkiem Barki …(*) nie piszcie, że jesteście ateiści i że nie chodzicie do kościoła, bo ja też nie
chodzi o pieśń piosenkę, która jest bliska waszemu sercu. Tu dla przykładu moja, pierwsza lepsza… refren piękny…
Z religijnych lubie tylko kolędy.
Kolędy i Bogurodzica.
@humoreska Twoja piosenka nie za bardzo rzuciła mnie się na uszy, ale, za to na oczy wpadł mnie błąd ortograficzny w tytule. Powinno być; - Wśród
Jest Wśród w tytule, ślepa jestem? albo nie wiem kaj szukać.
Jest; - W śród. Powinno być; - Wśród.
Niestety,jestem nieprzygotowany do odpowiedzi.Dwoja,siadaj
Niemniej sa bodaj 2-3 takie pieśni,najprawdopodobniej z baardzo minionych wiekow,ktore pojawiaja sie na mszy o godz. 13 u Dominikanow w Poznaniu.Chór wykonuje je a capella lub z niewielką pomocą organów…
Wśród mrocznej ciszy.
Nie wiem, jak to się nazywa, ale kojarzy mi się jakaś piosenka “komunijna”, którą słyszałam i jezzcze jako dziecko u siebie w kościele, i potem w liceum, jak miałam uzdolnioną muzycznie klasę i na religii ćwiczyli śpiewanie do jakiejś mszy szkolnej (tak, chodziłam na religię, chociaż już od dawna byłam zadeklarowana jako niewierzący człowieczek).
Nie wierzę w to co widzę
Wpisz sobie sama w Google to uwierzysz
Nie podważam Twojego wpisu, ale … czasami przeraża mnie, że ludzie nie umiejący pisać po polsku popisują się w internecie swoimi hm… wypocinami, sądząc, że są mądrzy. Słynne Teraz JA!
Internet to jeden wielki śmietnik. Pamiętam na starym pytamy ktoś pytał, czy dopuszczalna jest forma “zatrzymie się” bo taką widział w internecie.
Nie zatrzymie, tylko zaczymie…
Internet zaczyna być wyrocznią.
Tak, zwłaszcza dla naszego harmonijnego kolegi, który wrzuca amatorskie filmy zawierające “samą prawd i fakty”
W internecie pisac kazdy moze.
Ale dlaczego mamy szambo w dosniesieniach prasowych?Dlaczego nie spotkalem na wp. ani jednego sportowego artykulu ktory bylby bezbledny?