Mam pytanie

1 polubienie

Ryż na mleku z tłuszczem i cynamonem lub skwarkami.

“lub”???O jasny gwint… :flushed_face:

Szparagi ze szpinakiem i truskawkami polane sosem vinegret.

3 polubienia

Wersja bez skwarek to rozgrzane na patelni masło do tego cynamon i może być cukier. Wersja druga to smażony boczek w plastrach lub kostkę i może być też ostra papryka😁

1 polubienie

O masz…Drugi artysta… :woozy_face:Szpinak z truskawkami… :upside_down_face:

1 polubienie

Figa z makiem z pasternakiem
:blush:

To pierwsze to znam bo córka uwielbia cynamon i co chwila,eksperymentuje…Ale to drugie???

1 polubienie

To masz więcej: :slight_smile:
Naleśnik ze śledziem, ogórkiem i jajkiem na twardo (oczywiście na zimno)

2 polubienia

No nie…Ja wysiadam…Mam jeszcze śniadanie w kubkach smakowych a jak tylko słyszę"śledz" to niemal rzygam z automatu… :astonished_face:

2 polubienia

Kanapka z masłem i wędliną w lewej ręce a w prawej jabłko. Kanapka przegryzana jabłkiem jest smaczna.
Surowy ogórek maczany w miodzie. Pycha.

5 polubień

Miałem kolegę w Krakowie (jeśli ma to jakieś znaczenie), który jadł ciasto drożdżowe z… musztardą :slight_smile:

2 polubienia

Kanapka z serem żoltym lub bree i jakim owocem na to, natępnie sol i pieprz. Podobnie i plasterkiem buraka. Z przetworow : cuknia na slodko i śliwka na ostro. Jogurt naturalny z miodem jako deser.

4 polubienia

Najlepszy “śledź w smietanie - metafizyczne danie” jak spiewao nieodżalowany Wojciech Młynarski

3 polubienia

Nie takie salatkowe pomysly miewaja Hiszpanie :grinning_face_with_smiling_eyes:
Taka propozycja jest jeszcze jadalna.
Ale wyobraz sobie gazpacho gdzie oprocz standardowego pomidora, cebuli, czosnku, bulki i wody masz truskawki?
W ogole zaobserwowalam, ze w Polsce truskawka to tylko na slodko?
Czy jest cos co innych przyprawia o niechęć?
Dla wielu sa to owoce morza, ktore lubie, dla innych szpinak i to na slodko z rodzynkami i orzechani. Dla kolegi @Szczery_do_BULU pewien hiszpanski liker , Moze dlatego, ze mocno ziołowy i za slaby, (bo tylko 31%) co pozbawia go zalety francuskiego Chartreuse, gdzie ziol jest 130. Ale woltaz zaczyna się od 43% więc szybko jest wszysko jedno co pijesz.

Nawet on mnie nie przekona!

1 polubienie

Moja babcia na pomidora cukier sypała. Do dziś nie ogarniam

5 polubień

A ja tak. W abdaluzji pszenna bulka z oliwa, pomarancza lub pomidor z cukrem to tradycyjne sniadanie w okolcach Kordoby.
A do sosu pomidorowego cukier obowiazkowo.
Tez tego nie lubie.
Podobnie chleba zi cikrem.
Ale sa tacy co i smalec słodzą.

1 polubienie

To ogarnij. Szczypta cukru w pomidorowej wydobywa i wzmacnia smak użytych do jej gotowania pomidorów lub pomidorowych przetworów. :grin:

3 polubienia

wszyscy chyba w ciazy :thinking:

3 polubienia