właściwie to nie wiem polityka czy prawo jako kategoria ?
ale umówmy się, ze jednak prawo.
To ofensywa i opór katolików. Zaczynają się czuć terroryzowani przez lewactwo i tęczę. Bo ileż można? Kler, Tylko nie mów nikomu, Wiosna, Ikea, marsze równości, tęczowe matki boskie.
Trzeba wyruszyć na krucjatę. Na początek odsunąć Fransa Timmermansa.
Krzyże na szyje! Miecze w dłoń! Europa woła o pomoc!
No tak. Każdy musi nieśc swój krzyż. Takie życie.
Jakby to byl jakis islamiec to by go nawet nie dotkneli…
W Polsce o islamca trudno. Ja w tej calej “aferze” wesze lepkie lapki adwokatow. IKEA jest wyplacalna, a tego typu sprawy na wizerunek firmy wplywaja.
Co do jakosci i wzornictwa towaru oferowanego przez nich wypowiadac sie nie bede, bo tego stylu nie lubie. Tandety tez.
Chodzilo mi tylko o to ze przeciwko chrzescijaninowi wystepuje sie lekko,latwo i przyjemnie.Przeciwko islamcowi to juz jest napasc na wolnosc osobista i religijna
Nie wszedzie, w Hiszpanii tak dobrze nie maja. Ale to zaszlosci historyczne.
Tu sie ich nie lubi
A ja widze, ze “krzykactwo” i klauzule panosza sie az milo…
Pożyjemy, zobaczymy…zależy co mają w umowach lub co jest w regulaminie firmy, bo jak już wspomniałam pracownik musi być wierny misji i polityce firmy, a regulamin każdy pracownik musi znać nie mówiąc o własnej umowie.
Myślę, że nic nie ugrają, ale zobaczymy, prawnikiem nie jestem.
to jedna strona medalu. Drugą jest że firma musi swoja misję oprzeć w ramach prawa.
Co z tego wyniknie?
Bycie tolerancyjnym wykracza poza te normy prawa? Być może?
W Polsce zapewne.
No jeszcze by tego brakowało:))
Co do tej wcześniejszej afery z Ikea…sorry, jak dla mnie gość podpadł pod uderzanie w dobry wizerunek firmy, a jego wpisy trudno odczytać inaczej niż jako ogresję słowną.
Jak dla mnie, został zwolniony słusznie, chociaż z drugiej strony…
Słyszałam ostatnio, że Ikea w jakiejś reklamie czy czymś dla któregoś z bardziej opresyjnych krajów islamskich…wycięła kobietę. Nie wiem, ile w tym prawdy, ale jeśli to prawda, to za to z kolei powinno się mocno pojechać po firmie za przyjmowanie “podwójnych standardów” religijno-kulturowych.
Nie zaczynają się czuć, tylko są terroryzowani.
A szkoda strzepic ryja na zryte lewackie łby
Między innymi ty, między innymi Tym wpisem pokazującym twoje chore wyobrażenia potwierdzasz że masz zryty ale innymi bardziej się przejmuje… Wiesz dlaczego? Bo sprawiają wrażenie jakby na serio pisali na poważnie XD