Mamy pierwszy medal!

Po świetnym i emocjonującym konkursie Kubacki zdobył brązowy medal a Stoch był szósty. Zacząłem oglądać z nutką nadziei na dobry występ naszych i się nie rozczarowałem. A w dodatku jak się przeliczy po czterech najlepszych z każdej drużyny, to Polska zajęła teoretycznie drugie miejsce za Austrią, Niemcy daleko z tyłu. Daje to jakieś nadzieje na sukces w drużynówce.

5 polubień

Miejmy nadzieję, za te igrzyska będą udane.(Jeszcze nie obczaiłam kiedy i jakie transmisje ).

dziwne te igrzyska - ale mam nadzieje, ze pierwsze koty za płoty…

Babiarz znów się popisał celnym komentarzem, a Kurski po swoim wPiSie na twitterze, został ·miszczem· świata.

1 polubienie

jeszcze ludzie gotowi w to uwierzyc…

1 polubienie

Dodajmy, że w TVP Kubacki zdobył fantastyczny medal a w TVN był dopiero trzeci.

3 polubienia

Ratujesz honor…
Nie było mnie,nie było @birbanta i od razu poziom magla…
Od tego czasu był jednak świetny wystep naszych w snowboardzie oraz przede wszystkim,historyczny “zjazd” Maryny Gąsienicy w gigancie.Od czasu sióstr Tlałek,czekałem na coś takiego…Czyli od 1984 roku…[Sarajewo]
Po wykluczeniu covidowym Natalki Maliszewskiej,chyba juz nie mamy szans na medale ale,tak jak smuci mnie biathlon,tak cieszy postawa innych,skazanych na drugi plan [bieg łączony pań]
Od dawna jestesmy przez tajnerstwo,skazani na bycie zimową prowincje która może 6-7 razy mniejszym Czechom buty czyścić…Moze cud w skokach ale poza tym to juz jedynie walka o zaistnienie w charakterze statysty…

Trochę nie na miejscu taka ocena umieszczonych w tym temacie wpisów :face_with_diagonal_mouth:
Cieszymy się wprawdzie wolnością słowa, ale czy dosadne i obraźliwe sprowadzanie słów innych użytkowników do poziomu “poniżej oczekiwań” nie jest nadużyciem tej wolności? :thinking:

Chodzi o to ze NIE MA innych opinii.Poza zielonym.
A to co ja uwazam za poniżej poziomu,akurat nie Tobie oceniać…

Brak opinii jest też przejawem korzystania z tej wolności, o której pisałem.
Nikogo taki stan nie obraża, a Ciebie stać na obraźliwe teksty.

A co dopiero Słowakom czy Słoweńcom!

1 polubienie

Powoli.Słowacy to poza hokejem,miernota.
Zresztą ich hokej jest lepszy od nas ale i przegrać z nami też potrafili juz nie raz.
Natomiast Słoweńcy to potęga!
Pisalem juz o tym przy innej okazji,bodaj siatkarzy.
Zwaśnieni Chorwaci i Serbowie,mogliby sie od nich uczyć przez dłuuuugie lata!
Słoweńcy to triumf rozsądku niczym w przypadku Holandii.Oba kraje to ledwie pinezki na mapie…I to powinno każdemu dawać do myślenia!

Pytanie - czy po tym pierwszym będą kolejne? Jeśli to w jakich dyscyplinach? Taka zabawa w przewidywanie

1 polubienie

Raczej nie będzie.Na skoczni Ryoyu jest chyba poza zasiegiem a Polacy jak dotąd,skaczą w kratke i chyba top"10" musi nam wystarczyć.To i tak więcej niż ten sezon obiecywał…
Czekam na te Rosjanke w naszych kolorach w jezdzie solistek na lodzie…
Maliszewska jedzie dalej ale…To nie “jej” dystans,podobnie jak slalom to nie trasa dla Maryny Gąsienicy…
I tu sie powoli nasze atuty wyczerpują…Biathlonistki [moja ukochana konkurencja!] równają w dół od lat i po Weronice Nowakowskiej,zdolnej krzesać ogień z niczego,nie ma juz nawet śladu…I pomyśleć ze to własnie ją opluwano…
Wstrętny jest ten naród :rage:
Panczeniści…W końcu Bródka w Soczi odpalił najwiekszą sensacje w naszej historii…Trzeba więc kibicować…Wybacz jednak mnie niewiernemu ale tym razem jakoś sie nie zanosi.Mimo sukcesów przed igrzyskami na 500 m. gościa którego nazwisko mi uciekło…

1 polubienie

Oglądałam dziś Marynę storu wypadła. A odkąd Kowalczyk wycofała się to i na biegi nie ma co liczyć. Natomiast ogromnie brakuje mi łyżwiarstwa figurowego w transmisjach. Nawet nie o medal ale o same doznania artystyczne chodzi. Życzę Katrinie jak najlepiej ale nie wiem… To olimpiada nie mistrzostwa Europy jednak poziom wyższy.

2 polubienia

Słowenia dziś zdobyła drugi złoty medal i to w czym – w slalomie!

2 polubienia

Nawet nie mów o biegach…To narodowy wstyd!! Iza Marcisz ,jedynaczka nasza,cieszy sie jak dziecko z 16 miejsca…
Ja tez sie…“cieszyłem” ze nie 35 jak dwuboiści :face_with_raised_eyebrow:
Smutne…I jak dla mnie,niewytłumaczalne…Gdyby nie tych kilka,pojedyńczych nazwisk,nie byłoby nas wcale!!
Skąd sie bierze taka niemoc w tak sporym narodzie???
Rozleniwienie?
Ogłupienie?
Brak ambicji?
Bo o tajnerstwie juz nie wspominam…

1 polubienie

Kiedyś systematycznie,sezon po sezonie,oglądałem KAŻDY transmitowany bieg biathlonowy na eurosporcie.Raz ze duet Jaroński-Wyrzykowski to czysta poezja dziennikarstwa sportowego a dwa,to moja ulubiona konkurencja…
I mięli Słoweńcy wtedy zawodniczkę…Tadeja Brankovic…Zdolna mieszać wszystkim!Ale gdzie jej tam do obecnych zawodniczek!Słoweńcy co rok,zasypują nowymi nazwiskami a trzeba przy tym dodać ze nie ignorują tradycyjnego narciarstwa.Dlaczego o tym piszę?
Bo pojawialy sie juz głosy by to olać!Poważnie! I to na wp. tonem pieprzonego eksperta… :rage:

1 polubienie

Te komentarze Babiarza czy kogos tam jeszcze… co ludzie do nich mają? Przeciez wiadomo, ze to przypadek, no ale tak jest…

Skoki na eurosporcie byly zawsze, nawet gdy tvn ich nie transmitowal, więc odpowiedzi do Babiarza w stylu, ze przeciez tez byly na eurosporcie i w playerze gdy kubacki zdobyl brąz sa niezbyt trafne… Chodzi przeciez o to, ze caly sezon sa na tvn a teraz byly na tvp i akurat polakom wyszlo XD

Tak jak tvn dogryza zawsze i kpi z tvp, tak może być czasami też na odwrót… w sumie to zabawna sytuacja, ze akurat gdy tvn nie pokazywal to mamy jakis w koncu dobry wynik :rofl:

To juz po prostu reakcja na nachalną propagandę TVPiS.
Nie ma nic wspolnego z transmisjami.
A jak ktoś uwaza, ze wygrane sportowcow zależą nie od tremingu, ich pracy i inwestycji w sprzęt a od stacji, ktora trasmituje? Tu wyglada, ze g** przykleilo się do okretu i krzyczy “płyniemy :thinking::woozy_face::wink: