Mamy Srebro! Brawo Tomasiak!

Niesamowity konkurs w Predazzo!
Wszyscy faworyci zawiedli a wszyscy medalisci to młodzież, Zwycięzca nigdy nie wygrał nawet Pucharu Świata .
A Tomasiak ma rekord obiektu!

4 polubienia

Co za niesamowity konkurs!!!
Co za niesamowity talent ten nasz dzieciak!!!
18 lat a utrzymał formę aż do igrzysk…Oj,posypią się teraz felietony i analizy :star_struck::star_struck::star_struck:
Kamień z serca…Już nie pamiętam kiedy tyle nerwów straciłem…

2 polubienia

Właśnie patrzę na TVN24 i serce się raduje.

Za Polskę!

:beer_mug::beer_mug::beer_mug::beer_mug:

2 polubienia

No to rewelacja, niech żyje Tomasiak za srebro!

Po angielsku

1 polubienie

Konkurs był naprawdę bardzo emocjonujący. Już dawno nie było takiego, z tak zaskakującymi wynikami, a trzeba przyznać, że warunki miały niewielki wpływ na końcowe rozstrzygnięcia. Ci którym jeszcze niedawno zaocznie przyznawano medale, nie trafili z top formą na ten konkretny dzień i godzinę, lub zwyczajnie nie poradzili sobie z presją. Natomiast medaliści oddali po dwa wyśmienite skoki i nie było w tym żadnego przypadku.

1 polubienie

Jury nie kręciło belka startowa.Warunki do skakania idealne..
Okazuje się że jest jak zwykle.Nie da się utrzymać idealnej formy przez cały sezon!
A poza tym zwyciężyła młodość która się nie patyczkuje :laughing:
Francuz w walce o podium a Austriaków prawie nie widać…Ciekawa jest przyszłość tej konkurencji skoro nawet Chińczyk awansował do drugiej serii…

To taki radosny mix…W Anglii skoki na ogół komentuje angielski, nieznany mi komentator oraz były skoczek słoweński,Jernej Damian.I robią to wyśmienicie!!!
Przez prawie 2 dekady zachwycałem się komentarzami z Eurosportu w wykonaniu Tomasza Jarońskiego i Krzysztofa Wyrzykowskiego…
Dzisiaj na szczęście,pojawiaja się nowi…Szkoda że nie w Polsce…

1 polubienie

Ja akurat na bieżąco, bo w domu są osoby, które skokami żyją. No i dzięki Pytamy.
Byłem u siebie na górze, schodzę na dół a te osoby pytają, wiesz kto zdobył srebro?
A ja, oczywiście, że wiem, (bo przed chwilą przeczytałem na Pytamy)
Były w szoku, że wiem … :laughing:

2 polubienia

Apetyt rośnie w miarę jedzenia…Teraz czekam co pokażą panczeniści.Dzisiaj dziewczyny przyzwoicie ale bez błysku…
Nie był to jednak ich koronny dystans…

1 polubienie