Kazdy marzył…
Ale z piosenek,ta była najlepsza…
Wyskoczyli z tym juz pod koniec 1965 roku! Jakby tuz po Rubber Soul The Beatles…
Co za czasy?!
Nie. Ale utwór znam, a jakże i bardzo go lubię. Nigdy nie marzyłem by być w USA.
A to ciekawe…
Wydawlo mi sie ze Polski,szczegolnie po pamietnej wystawie,to wrecz nie dotyczy…
Ja zawsze marzyłem…Tylko akurat nie o Kalifornii.
Kultowy utwór - i te chórki!
Rozumiem. Jeśli o mnie chodzi, nie tyle marzą mi się, ale chciałbym zwiedzić inne rejony świata. Na Syberii byłem trzy letnie miesiące i chętnie tam bym jeszcze raz pobył. Zaciekawia mnie Mongolia. Ale i nasza niewielka Polska ma wiele miejsc, które chciałbym odwiedzić.
Kiedys,w polowie lat 80-tych,Trojka zaczela wraca do zrodel…Bylem wtedy na farmie w Puszczy Nadnoteckiej…Z daleka od wszelkich porzejawow cywilizacji…Ale bylo radio ![]()
I wtedy ktos tam,"zlapal pana Boga chyba za nogi"bo to byl najlepszy czas Trojki,jaki pamietam…
Chicago,Led Zeppelin czy Budgie o poranku…To bylo normalne!
Nie rozczulaj mnie. ![]()
jakos do USA mnie nie ciagnie, predzej Karaiby.
Ale tak było…
Siedzisz w jakiejs"Ponderosie",co i tak bylo niezle bo miales i niebo i wschody i zachody,i cisze jezior…
I jesli siegasz po plyty,tak jakbys przechodzil do innego swiata…
Wowczas w kinach…Np.taki Gliniarz z Beverly Hills…Caly swiat sie bawil a Ty?Wlasciwie tez tylko ze po wyjsciu z kina…Zimny prysznic,puste ulice,uciekajace tramwaje,smrod uryny…
Było! Kuźwa, było!
One Hit Wonder.Typowy.
Ale za to taki ze dla kazdego moze byc jak znak drogowy…
Jak symbol i kolor tamtych lat…
Piosenka świetna, do USA - nigdy! Nawet za dopłatą.
Jakby zapewnili wikt i opierunek w porzadnym hotelu(napiwki wliczone) plus kieszonkowe to moze Floryda?
Marzyłam o Kalifornii kiedy spotkałam się z facetem z San Francisco. Niestety na marzeniach się skończyło, bo mnie rzucił dla innej ![]()
A czemu akurat Syberia i Mongolia ?
W sumie dobre miejsca, aby się wyciszyć ![]()
Taki to moze sie trafic nawet w Suwałkach [z calym szacunkiem
]
???
A dlaczego az tak?
I to sie dzisiaj wymazuje ze wspomnien…
Nie pasuje niektorym do obrazka…
Nie, nigdy. Ominela mnie “goraczka USA”… Ale za to znam piosenke! ![]()