Od jutra w Kanadzie cała załoga i wszyscy pasażerowie samolotów muszą podróżować w maskach. A jak będzie wyglądała kontrola paszportowa? Czy pasażer będzie pod przysięgą oświadczał, że jest tym gościem z paszportu? A może jakieś prześwietlenia? Jakieś pomysły?
Nie wiem. Niedawno walczono z muzulmanskimi zaslonami, życie jest zlosliwe. W paszporcie biometrycznym chyba miejsce na wzor siatkowki oka się znajdzie?
Bo odcisk palca jest. Kwestia uzupełnienia sprzetu.
Po co kombinować - na czas potrzebnej kontroli, obowiązkowa kontrola temperatury bezdotykowo i uchylenie maseczki by sprawdzić zgodność zdjęcia z obecną ! twarzą
Sam miałem problem na granicy przez naszych biurokratów, pół biedy że zdjęcie młodsze niż ja. Duża bieda z implantem ręki bo brakowało certyfikatu szpitalnego potwierdzonego przez orzecznika ZUS, bramka piszczy, stoję cały na golasa i piszczy, mówię że mam tu taki implant od 20 lat, a babka rozpromieniona nie odpuszcza mnie dalej oglądając. Przyszedł chłop - ubrać się i na RTG bo ich skaner nie jest taki dokładny, obrazek wykazał ten implant i to wystarczyło bez rozbierania mnie do gołego, co zaznaczyli w komputerze i wyjechałem
Kontrola temperatury wyłapuje tylko niewielki procent a na 3 moich znajomych zarażonych wirusem żaden nie miał gorączki ani kaszlu tylko bóle głowy i gorsze samopoczucie. Robimy pomiary temp pracowników u mnie w zakładzie i wychodzą nam bzdury i każdy drugi pomiar pokazuje coś innego
Gdzie jest, to jest. Z odnawiania polskiego paszportu zrezygnowałem właśnie z tego powodu. Mogą sobie co najwyżej zarejestrować odcisk mojej szlachetnej dooopy, odciski palców zostawiam dla siebie. Bo jeszcze jakiejś Poczcie Polskiej by kazali oddać.
Testy też są takie akuratne, że monetą można rzucać z lepszym prawdopodobieństwem poprawnej diagnozy…
To tak jak ja dzisiaj, ból głowy i mięśni bez temperatury a siedzę w chacie. Za pierwszym razem miałam temperaturę… kurczę mam nadzieję, że mnie nie złapie kolejny raz… wzięłam niedawno pól tabletki apo-napro i prawie przeszło…
No ja ostatnio też miałem kilka dni temu objawy. Jakoś wydawało mi się że to koronawirus bo Gorący, spocony, głowa bolała i wszystkie mięśnie. No ale po nie długim czasie przypomniałem sobie … to kac:)
Opuszczenie maski to kilka sekund.