Maseczki

Od jutra w Kanadzie cała załoga i wszyscy pasażerowie samolotów muszą podróżować w maskach. A jak będzie wyglądała kontrola paszportowa? Czy pasażer będzie pod przysięgą oświadczał, że jest tym gościem z paszportu? A może jakieś prześwietlenia? Jakieś pomysły? :rofl:

1 polubienie

Nie wiem. Niedawno walczono z muzulmanskimi zaslonami, życie jest zlosliwe. W paszporcie biometrycznym chyba miejsce na wzor siatkowki oka się znajdzie?
Bo odcisk palca jest. Kwestia uzupełnienia sprzetu.

2 polubienia

Po co kombinować - na czas potrzebnej kontroli, obowiązkowa kontrola temperatury bezdotykowo i uchylenie maseczki by sprawdzić zgodność zdjęcia z obecną ! twarzą
Sam miałem problem na granicy przez naszych biurokratów, pół biedy że zdjęcie młodsze niż ja. Duża bieda z implantem ręki bo brakowało certyfikatu szpitalnego potwierdzonego przez orzecznika ZUS, bramka piszczy, stoję cały na golasa i piszczy, mówię że mam tu taki implant od 20 lat, a babka rozpromieniona nie odpuszcza mnie dalej oglądając. Przyszedł chłop - ubrać się i na RTG bo ich skaner nie jest taki dokładny, obrazek wykazał ten implant i to wystarczyło bez rozbierania mnie do gołego, co zaznaczyli w komputerze i wyjechałem

3 polubienia

Kontrola temperatury wyłapuje tylko niewielki procent a na 3 moich znajomych zarażonych wirusem żaden nie miał gorączki ani kaszlu tylko bóle głowy i gorsze samopoczucie. Robimy pomiary temp pracowników u mnie w zakładzie i wychodzą nam bzdury i każdy drugi pomiar pokazuje coś innego

3 polubienia

Gdzie jest, to jest. Z odnawiania polskiego paszportu zrezygnowałem właśnie z tego powodu. Mogą sobie co najwyżej zarejestrować odcisk mojej szlachetnej dooopy, odciski palców zostawiam dla siebie. Bo jeszcze jakiejś Poczcie Polskiej by kazali oddać.

3 polubienia

Testy też są takie akuratne, że monetą można rzucać z lepszym prawdopodobieństwem poprawnej diagnozy…

2 polubienia

To tak jak ja dzisiaj, ból głowy i mięśni bez temperatury a siedzę w chacie. Za pierwszym razem miałam temperaturę… kurczę mam nadzieję, że mnie nie złapie kolejny raz… wzięłam niedawno pól tabletki apo-napro i prawie przeszło…

2 polubienia

No ja ostatnio też miałem kilka dni temu objawy. Jakoś wydawało mi się że to koronawirus bo Gorący, spocony, głowa bolała i wszystkie mięśnie. No ale po nie długim czasie przypomniałem sobie … to kac:)

3 polubienia

Opuszczenie maski to kilka sekund.

1 polubienie

Dzis wsrod madrosci dotyczacych covida znalazlam pomysl, ze to nie wirus, a maseczki powoduja zapalenie pluc. Ziemia jest nie tyle plaska, co przypomina jednowymiarowa wstege Moebiusa. Dwa wymiary to za duzo.

2 polubienia