Masz świadomość, że bez wywyższania harmonijnych

ptaków i reszty milionów gatunków harmonijnych stworzeń Natury, nad nieharmonijną ludzką cywilizację, nie zostanie się wpuszczonym po ziemskim życiu do wieczności Nieba/Raju, co będzie niewyobrażalną stratą i przykrością? Dlatego zachęcam wszystkich do posłuchania mnie, i kierowania się na harmonijne Niebo/Raj…

Tak. Mam tę świadomość i bardzo mnie to cieszy, bo prawie wszyscy, których znam będą tam, gdzie ja, więc będę wśród swoich a nie tak jak Ty - z kawkami, z którymi nie ma o czym pogadać. :sweat_smile:

Wg mnie, atrakcyjniej żyć nawet w mniejszym gronie, ale nieporównanie atrakcyjniej, jak dzieci i ptaki, a nie w przymuszeniu do akceptacji ewidentnie życia nielogicznego, które będzie musiało być unicestwione jako nie do zaakceptowania.

Wydaje mi się, że masz problemy z obserwacją genialności latania ptaków, ale także wiewiórek, czy małp nadrzewnych.@joko, to co jest nieharmonijne, nie może być akceptowalne. Pamiętasz @joko słowa przypisywane Największemu z ludzi, Jezusowi, że dopóki dorośli nie staną się jak dzieci, nie zostaną wpuszczeni do Nieba/Raju?

A jak się odrodzisz w stadzie świń tuczonych na zabicie dla mięsożernych ludzi, i będziesz się zastanawiała, dlaczego ci ludzi są tacy podli i bezmyślni? Albo będziesz pływała ławicą bliskich sobie ryb, a jakiś kuter udusi ich większość? Albo wędkarze urządzą im gehennę na hakach za gardła?

Wątpisz, @joko, że ryby myślą i odczuwają, i nie chcą być zabite przez ludzi?

Dlatego ja poniżam gatunek ludzki i wywyższam faunę oraz florę bo ten świat nie zaczął się od człowieka tylko fauna i flory