gdy mogą ćwiczyć się w sprawności ruchowej, śmiać się z drapieżników, mieć pyszne, słodkie owoce darmo pod ręką, i nie być ogłupianymi bezmyślną ludzką nauką?
Albo jak atrakcyjnie być ptakiem i w ogóle każdym harmonijnym stworzeniem, a jak durnie być nieharmonijnym, patologicznym, ogłupianym człowiekiem cywilizowanym?
A na dodatek, jakim szkodnikiem i debilem jest cywilizowany człowiek!!!
@harmonik Śmiać się z drapieżników i być przez nich pożeranyni od czasu do czasu. Umierać z powodu powikłań ciąży i żyć w hierarchii gdzie najsilniejszy robi z Tobą co chce. Cudowna perspektywa!!!
4 polubienia
Bez najmniejszej wątpliwości mam pełną rację. Świat w ogóle nie jest takim, jak go widzą bezmyślni, nieharmonijni, cywilizowani ludzie. Żyjemy w DSHN-ie, na dodatek w jednym z nieskończonej ilości Wirtualnych Światów Równoległych.
@harmonik No nie… Znowu kopiuj-wklej… Rozczarowanie…
2 polubienia
Mądrością jest nie wyważać otwartych drzwi i działać efektywnie, aby najmniejszym wysiłkiem osiągać największy efekt. Takie podejście cechuje mnie od 70 lat. Myślenie i obserwacje są nieodzowne dla wygodnickich leni, jak ja.
@harmonik Kurcze, piszesz co chcesz, bez związku z treścią naszej rozmowy, to ma być efektywność? To raczej odchodzenie od sedna omawianwgo tematu ku zajmowaniu się własną propagandą…
1 polubienie
A dlaczego mieszkasz w mieszkaniu a nie na drzewie?
3 polubienia