tak by mi pasowal amerykanski medal Knowltona, przyznany mi.in. Marianowi Rejewskiemu za wspolprace w zlamaniu kodow Enigmy
odkryl ze male p w nawiasach daje (p)
ja doszlam, ze male c to (c)
poszukacie dalej?
Dwa łączniki ale bez spacji (- -) dają pauzę (–)
r w nawiasach (r)
- łącznik na początku wiersza i enter w tym samym wierszu daje punktor
O co tu chodzi? Czytam, patrzę i wzrok mój nie dostrzega niczego nadzwyczajnego, ot po prostu małe literki w nawiasach.
W Wordzie na przykład automatycznie zamieniane są niektóre na znaki specjalne, na przykład (c) widoczne jest jako © a (r) widoczne jako ® ale tu w pytaniu nadal widzę tylko małe (p) w nawiasach. Oświeć mnie proszę, o czym piszesz, bo zaraz dostanę szału niewiedzy.
Może w starych postach to nie działa?
Spróbujmy:
małe p w nawiasie (p)
małe r w nawiasie (r)
małe c w nawiasie (c)
Trochę to bez sensu, bo ten post (pytanie, wątek) jest stary właśnie, a to od wpisu o “odkryciu” się zaczęło. Czyli wtedy, kiedy post powstawał, też musiało tak wyglądać.
Wybofano te metode ststemowo pare wersji wczesniej.
Teraz dla odmiany myślnik spacja tekst daje
- tekst
A jak teraz wstawic paragraf czy copyright?
Jeżeli używasz Gboard (klawiatura Google), to też możesz dodać takie skróty:
Ustawienia → System → Języki i wprowadzanie → Klawiatura ekranowa → Gboard → Słownik → Słownik osobisty → Dodaj.
No ale do brzegu - czyli co, potwierdzasz, że chodziło o podmianę na znaki specjalne, tak jak to robi Word? W takim razie jakim znakiem specjalnym jest (p) w nawiasach?
Obecnien żadnym nie wiem, moze na lapku pod w8ndows by to działało dalej, ale lapka w Polsce nie mam
Zastępował §
U mnie w końcu doszlam jak z samsunga wydusić zeznanie, dluzej przycisnac mala litere s i tam między innymi masz §.
© to nie znalazłam.
Serio? Jako Autorka pierwotnego wpisu już nie pamiętasz, jaki to był znak? A tak się zachwycałaś, tak piałaś o medalu dla odkrywcy, jakby to było nie wiadomo jakie ważne. A teraz skleroza. No ładnie.