Meta czy Facebook?

Zuckerberg obwieścił, że ze skutkiem natychmiastowym nazwa firmy prowadzonej przez niego jest zmieniona na META. Czy też myślicie, że to rozwiązuje problemy Facebooka? W końcu problem tego, że ich algorytmy promują to, że nastolatki nienawidzą siebie lub koleżanek, najprościej załatwić zmianą nazwy firmy. Np, gdyby Jarek jutro miał konferencję i powiedział: “słyszę co mówi społeczeństwo, że nie podoba się wam totalne rozwalanie Polski, złodziejstwo, nepotyzm, więc postanowiłem, że od jutra będę miał na imię Lech” to załatwiłoby wszystkie problemy, zgadzacie się?

3 polubienia

To jest chowanie głowy pod poduszkę.

2 polubienia

Wyskoczył z tym jak struś na beton. FB juz dawno stal sie narzedziem dla niezrownowazonych z kompleksami - zmiana nazwy nic tu nie da, algorytmy? Dla wielu ludzi twarzoksiazka stala się rodzajem religii, komputerow i internetu to Zuckerberg nie wymyślił, postep techniczny, możliwości jakie to daje wykorzystal, ale na zasadzie daj malpie brzytwę. Postep techniczny nie idzie w parze ze zrozumieniem otoczenia. A bywa, ze dzielo przerasta mistrza. Taka puszka Pandory.
A META ma coś wspolnego z metamfetamina?

3 polubienia

Marek to miliarder. Wyjebane ma na raporty i sygnalistów. Wie że ludzie z FB nie zrezygnują.
Myślę że wiele zależy od nas. Używajmy social mediów mądrze. Algorytm bazuje na tym co czytamy i co lajkujemy. Na tej podstawie podrzuca nam treści.

Projekt Meta jest dla mnie niepokojący. Całkowicie odetnie nas od reala.

4 polubienia

Nas nie, ale jak pokazuje doswiadczenie?
A nie zapominaj, ze cukrowy jest tyle wart co jego akcje.
W przeciwienstwie do Bezosa z amazon, tworcow PayPal i chinskich platform, gdzie zakup az tak pewny nie jest? Handluje ludzka naiwnością?

1 polubienie

Meta? Coś przypomina mnie to…, tak nazywały się nielegalne punkta skupu alkoholu różnorakiego. W nieco odległem przyszłości. Ratowały życie ludzkie… Meliny inaczej.

4 polubienia

Tak czytałem. Malowanie pokoju grzyba i smrodu pleśni nie usunie.

3 polubienia

Spokojnie Jarku takie nieporozumienie językowe to raczej. Jakiś czas temu do Polski planowała wejść firma produkująca tablety o soczystej nazwie KUPA.

2 polubienia

U nas są dostępne szminki i inne kosmetyki firmy PUPA :slight_smile:

2 polubienia

W Polsce raczej było by ciężko.

1 polubienie