Mieszkanie przekazane

Ci wszyscy kandydaci jak ich widze to jakbym widziala klaunow. Tez tylko ich widac, jak chca kandydowac a zeby bylo wiadomo co dobrego zrobili to niewiadomo.

2 polubienia

Jakie mieszkanie? Czyje?

1 polubienie

Jeśli stowarzyszenie nie jest wpisane do rejestru przedsiębiorców, czyli nie prowadzi działalności gospodarczej, to nie ma obowiązku składania sprawozdań finansowych do KRS.
Nie ma tu znaczenia, czy jest to stowarzyszenie chrześcijańskie, muzułmańskie, czy Kurpiów w Tybecie.
ChSD nie prowadzi działalności gospodarczej, więc nie jest wpisane do Rejestru Przedsiębiorców, więc próby znalezienia sprawozdania finansowego zawsze skończą się niepowodzeniem.

Akurat kwestia mieszkaniowa to goracy kartofel polityki. Sam wiesz jak to bywalo, kiedy ze stu pomyslow dobrych pozostawal szkielet? Wypadający z szafy.
Prawo pozwala ma manewr z darowizną. Ale? Ja bym tego nie wzięła

Polityki!
I nie twierdzę że to mało ważne.Ja mówie o reakcji tzw. elektoratu.I jego zachowań.

Na pewno?

Kolego elektorat to jestem tez ja. Wybieram . W lokalnych hiszpanskich, polskich to jeszcze nie wiem. Podwojne obywatelstwo wymaga innego spojrzenia. Bycie w UE z GB ?
Do sejmu czy kortezow? Da sie pogodzic. Ale juz do europarlamentu? To jednak Hiszpania.
Bo tak.
Polityka to jest bastion przekretow i podobnych . Ale nie glosujac to przedluzamy agonię.
Mieszkanie jest symbolem. I tak lepszym niz Bastylia w sensie “to nasze.” Ja wiem , rewolucja i takie inne. Mi chodzi o symbolike zdarzen. Nie zawsze przystaja do rzeczywistosci…kto to powiedzial, ze zona cezara musi byc poza wszelkim podejrzeniem? A meziwievCezara? I nie o to kto z kim spi chodzilo? Ale o lojalnosc w kwestii decyzyjnej? Wladza, i tu jest problem? Na ile odpowiadamy za siebie , a na ile jestesmy udupieni przez system gdzie nikomu nic/ niczego sie nie chce? A wymagania?

hej
]

Skoro próby znalezienia sprawozdań finansowych Chrześcijańskiego Stowarzyszenia Dobroczynnego skończyły się niepowodzeniem, a KRS ma obowiązek publikowania sprawozdań finansowych wszystkich podmiotów prowadzących działalność gospodarczą, to nie ma innej możliwości, by jeden plus jeden nie równało się dwa.

2 polubienia

Mozevbyc nawet 40. Jest taki kruczek prawny w kwesti prowadzenia dzialalnosci religijnej czuyjakos tak?

Chrześcijańskie Stowarzyszenie Dobroczynne jest zarejestrowane w KRS jako podmiot nieprowadzący działalności gospodarczej.

ChSD nie ma natomiast w rejestrze kościołów i związków wyznaniowych prowadzonego przez MSWiA.

Mało tego, w zgłoszonej do KRS przez ChSD specyfice działalności stowarzyszenia, nie ma działalności religijnej.

Wynika z tego, że jeden plus jeden plus jeden równa się trzy.

1 polubienie

Oj to jednak gorzej niz Al Capone? Czy ciagle pralnia?
Mieszkajac w srodziemiomorzu z mafia sie zetkniesz. Ale jak bedziesz zaakceptowana/y to ?
Jak z dzikiem kazdy wvswoja strone
Tego typu struktury pwstawaly jako legendarna garduña i sa.
Kwestia czy to jest jakas pozarzadowa forma d,ialamia czy zaczyna sie wymuszanie na swoich?
I tu pole do popisu dla historykow?
Co bylo przekazem ustnym, gestami, zachowaniem? A co jest dpisane orzez poborciw podstkowych?