Mieszkanie przekazane

Mieszkanie przekazane Chrześcijańskiemu Stowarzyszeniu Dobroczynności w Gdyni. Troszkę dziwne jest to że nie mogę nigdzie znaleźć sprawozdań finansowych fundacji która już 10 lat istnieje. Nietransparentne jest również że w fundacji wszelkie osoby zasiadające w organach to rodzina. Do tego prezes fundacji ma nieco szemraną przeszłość.

2 polubienia

Fundacja imienia Tadeusza Batyra?

3 polubienia

No tak, miastu bedzie trudno odzyskac fanf w postaci mieszkania od funfacji. I to jeszcze chrzescijanskiej? Nawet jak dopatrza się niedorobek to? Wszak prawo wstecz nie dziala, a pan N. ? Działał w dobrej wierze…
Nalezaloby zalozyc na FB profil mieszkanie po Jerzym i sledzic co sie z tym dzieje?

Wystarczy jego adres i można księgę wieczystą sprawdzać.

1 polubienie

Wiem, ale ja tu juz tak perspektywicznie…
Co by nudno nie byjo.
Poza tym w KW nie znajdziesz info co w takim mieszkaniu die dzieje? A moze prezes fundacji tam koty hoduje?

1 polubienie

Ale jeszcze może się sąd postawić i nie dokonać wpisu.

Teoretycznie tak. Miasto tez moze zaprotestowac. Tylko problemem jest, jesli bylo juz na Nawrockiego? Czy rodzinke Nawrockich? To w zasadzie podstaw nie ma. Chyba, żeby kandydatowi udowodniono dzialanie w zlej wierze, zasrosowano kodeks karny i przepadek mienia?

Miasto teoretycznie nie może. Minęło 5 lat.

Przedawnienie obejmuhe kodeks karny, agmonistracyjny? To zaraz sprawdze. W postaci kumpla,ktory w tym sirdzi na biezaco.
Cywilnego nie. Czili świat w kratki nie grozi, ale kasa? I komornik?

Ponoć się wydało, że Nawrocki temu człowiekowi pożyczył na 20"%. Z naciskiem na “ponoć”. Ale sprawa już się w mediach wałkuje.

2 polubienia

Nigdy nie zrozumiem dlaczego w tym kraju,zaglądanie pod cudze kołdry oraz przede wszystkim,do cudzych kieszeni,stanowi społeczny"fenomen" i bije wszelkie wyobrażalne rekordy popularności…
Oczywiście wszystko podszyte polityką i to do wyrzygania…
Z polityką czy bez…Dla mnie jedna z najgorszych,ludzkich “cech”

To z dobroci serca:)

1 polubienie

Jurku nikt Nawrockiemu do kieszeni nie zagląda. Jesteśmy ciekawi czy kandydat na prezydenta nie jest zwykłym bandziorem i wyłudzaczem. Osobiście mnie ile ma mało interesuje. Interesuje mnie ciemna strona nabycia tego mieszkania.

Ani troszkę nie jest dziwne, że nie można znaleźć finansowych sprawozdań.
Już sama nazwa Chrześcijańskiego Stowarzyszenia Dobroczynnego wskazuje, że nie jest to fundacja, a jedynie stowarzyszenie.
ChSD jako stowarzyszenie niewpisane do Rejestru Przedsiębiorców NIE MA OBOWIĄZKU składania sprawozdań finansowych do KRS.

Fiasko Twoich poszukiwań spowodowane było więc Twoją niewiedzą.

10 lat to 3652 lub 3653 dni.
Od 06.09.2017 roku, czyli dnia rejestracji ChSD minęło 2809 dni, co stanowi 7 lat, 8 miesięcy i 10 dni.

To akurat jest transparentne i wynika ze wpisów stowarzyszenia w KRS.
Nie istnieje żaden zapis prawny zabraniający członkom rodziny zakładania firmy, fundacji, stowarzyszenia, etc. Co nie jest prawem zabronione, jest dozwolone, bo cóż to byłaby za demokracja, jeśli byłoby odwrotnie.

Doszukano się w Twoim śledztwie, kim jest Prezes ChSD i co wiadomo o jego przeszłości?

W pytaniu niezaprzeczalną prawdą jest tylko jego tytuł Mieszkanie przekazane. Reszta to wyssane z palca niewiadomoco, mające za zadanie podniesienie dramaturgii bólu doopy.

Tu akurat jest kwestia etyki. Ten czlowiek kiedy umowy zawierano nie byl bezradnym staruszkiem w DPS, a Nawtocki za cholere nie byl i nie bedzie instytucja charytatywną.
@birbant co sie mowi? A jak było? Zwykle byl czlowiek potrzebuujacy i potrzebowski.
Mozna bylo? To sie robi…

1 polubienie

To jest wywlekanie haków i działanie na szkodę jedynie z powodu wyborów.Gdyby nie to,NIKT by się tym nie interesował dłużej niż trwa przeczytanie artykułu.
Można siać nienawiść klasycznie po polsku,także bez haków.Przykład Owsiaka jest tu dominujący i nie do przebicia.
A w tle zawsze pieniądze.Cudze pieniądze.O których w bezgranicznym chamstwie,zwykło się mawiać"nasze" lub"moje" pieniądze :angry:

1 polubienie

Kolego że nie potrafisz zobaczyć problemów z prezesem niue znaczy że go nie ma. To że to chrześcijańskie stowarzyszeni to nie znaczy że nie musi składać zeznania.

Jurek to pieniądze publiczne

rtttaaaa

Właściwie to sam Nawrocki pokazał konkurentom gdzie jest jego wyłącznik światła. Powiedział w debacie, że jak każdy uczciwy Polak ma jedno mieszkanie, a de facto miał ich dwa i pół. Dziennikarze Onetu dla sensacji ochoczo to podchwycili, a jakże i wyszło na to, że skłamał, a potem tak się zaplątał z całym sztabem i PiSem, że runęło domino.
Zapętlili się jak gówniarze złapani na paleniu papierosów… Przerażające jest to, że taki ktoś zostaje kandydatem na prezydenta, a jeszcze gorsze, że to indywiduum ma poparcie ponad 26% uprawnionych do głosowania.

2 polubienia