Mistrzostwa Europy w lekkiej atletyce,ruszyly na całego!

I wcale im się nie dziwie.Prawdziwy popis.Plus bardzo wyrównany skład i w kilku konkurencjach, nawet po dwóch finalistów!

1 polubienie

Sezon dopiero się zaczyna. Pożyjemy, zobaczymy.

A po drodze jeszcze halowe mistrzostwa świata.
Im predzej do walki włączy się Ada Sulek i Natalia Bukowiecka,tym lepiej dla nas.I tego jestem najbardziej ciekaw.Oraz sytuacji w młocie.

1 polubienie

Wspaniałe mistrzostwa w Apeldoorn,zakończone.
Narciarski karnawał w Trondheim,zakończony…
Jakoś cicho i pusto jest wokół.Jak to najczęściej w poniedziałki bywa…Gdzie nie zerknę i czego nie włączę,czegoś brakuje…
Brakuje przede wszystkim wspaniałej atmosfery,stworzonej tak przez Holendrów jak i przez Norwegów.Nawet koronowane głowy kibicowały!
Na szczęście,to sie jeszcze ZDARZA.Rozmaici działacze coś niebawem schrzanią albo już tego dokonali.Np. siatkarskie mistrzostwa w Nowej Gwinei albo piłka ręczna w Mongolii… :face_with_raised_eyebrow:
Mamy jeszcze tenis ale jak dotąd,w atmosferze raczej postnej niż karnawałowej…Tyle że tam sie za kilka meczy,wszystko zmieni.Przynajmniej mam taką nadzieję.

1 polubienie

Swoboda narzeka na kolano.Wyglada to na poważniejsza kontuzje…
A mistrzostwa świata w hali,za 11 dni…
Tego typu decyzje,naleza do najtrudniejszych.Wszystko w rękach lekarzy ale gdyby przez brawurę,miala sobie to kolano rozpieprzyć to lepiej by nie startowała…

Natomiast w ramach podsumowania, dorzucam jeszcze wypowiedz T.Czubaka na temat występu naszych w europejskim championacie…https://przegladsportowy.onet.pl/lekkoatletyka/polak-zachwycil-na-hme-maksymilian-szwed-nie-mam-slow/r3l99vn

1 polubienie

Od razu mogę się pochwalić, że Tomka znam osobiście, wszak on ze Słupska. Woziłem już na początku XXI wieku jego młodych podopiecznych na różne zawody. Lubi piwo. :grinning:

2 polubienia

Fajnie że sięgnięto po takiego rozmówcę.Zawsze byliśmy potęga w sztafetach i wypuszczenie tego z rąk,byłoby karygodne.
Jest zmiana pokoleniowa.U dziewczyn także…To bardzo delikatny moment.Oby nie stracić wszystkiego przez głupotę i nieróbstwo,jak to ma miejsce np.w kobiecej tyczce…

1 polubienie