I wcale im się nie dziwie.Prawdziwy popis.Plus bardzo wyrównany skład i w kilku konkurencjach, nawet po dwóch finalistów!
Sezon dopiero się zaczyna. Pożyjemy, zobaczymy.
A po drodze jeszcze halowe mistrzostwa świata.
Im predzej do walki włączy się Ada Sulek i Natalia Bukowiecka,tym lepiej dla nas.I tego jestem najbardziej ciekaw.Oraz sytuacji w młocie.
Wspaniałe mistrzostwa w Apeldoorn,zakończone.
Narciarski karnawał w Trondheim,zakończony…
Jakoś cicho i pusto jest wokół.Jak to najczęściej w poniedziałki bywa…Gdzie nie zerknę i czego nie włączę,czegoś brakuje…
Brakuje przede wszystkim wspaniałej atmosfery,stworzonej tak przez Holendrów jak i przez Norwegów.Nawet koronowane głowy kibicowały!
Na szczęście,to sie jeszcze ZDARZA.Rozmaici działacze coś niebawem schrzanią albo już tego dokonali.Np. siatkarskie mistrzostwa w Nowej Gwinei albo piłka ręczna w Mongolii…
Mamy jeszcze tenis ale jak dotąd,w atmosferze raczej postnej niż karnawałowej…Tyle że tam sie za kilka meczy,wszystko zmieni.Przynajmniej mam taką nadzieję.
Swoboda narzeka na kolano.Wyglada to na poważniejsza kontuzje…
A mistrzostwa świata w hali,za 11 dni…
Tego typu decyzje,naleza do najtrudniejszych.Wszystko w rękach lekarzy ale gdyby przez brawurę,miala sobie to kolano rozpieprzyć to lepiej by nie startowała…
Natomiast w ramach podsumowania, dorzucam jeszcze wypowiedz T.Czubaka na temat występu naszych w europejskim championacie…https://przegladsportowy.onet.pl/lekkoatletyka/polak-zachwycil-na-hme-maksymilian-szwed-nie-mam-slow/r3l99vn
Od razu mogę się pochwalić, że Tomka znam osobiście, wszak on ze Słupska. Woziłem już na początku XXI wieku jego młodych podopiecznych na różne zawody. Lubi piwo.
Fajnie że sięgnięto po takiego rozmówcę.Zawsze byliśmy potęga w sztafetach i wypuszczenie tego z rąk,byłoby karygodne.
Jest zmiana pokoleniowa.U dziewczyn także…To bardzo delikatny moment.Oby nie stracić wszystkiego przez głupotę i nieróbstwo,jak to ma miejsce np.w kobiecej tyczce…