Na razie, dobrze jest! Skrzyszowska i Szymański dzisiaj pobiegną w finalach płotkarskich sprintów.
Mamy tez finalistke w biegu na 1500 m i obiecujące biegi średniodystansowców.Zawiodly jedynie dziewczyny w skoku w dal…
Emocje tuż,tuż!!!
Bardzo dobry bieg Justyny Święty-Ersetic w półfinale na 400m. Drugie miejsce i pewny awans do finału…Polka ma 5 czas wśród finalistek i ciężko będzie o medal.Ale kto wie…
Justyna nigdy się nie poddaje!
Apeldoorn na razie gościnne!
Maksymilian Szwed w finale na 400m.
No nareszcie!!!Już myślałem ze nigdy nie doczekam 400-metrowca,jak za dawnych Lat…A ten chłopak to fantastyczny talent!!!
Pia brazowy medal!
Kuba Szymanski ZLOTO!
Pia pobiegła pięknie ale ta cholerna Kamboudji walnęła rekord Europy! Piękny bieg!
Gdyby nie ostatni płotek,Szymański pewnie pobiłby swój rekord życiowy.Ale i tak, ma facet niesamowita moc!!!
No nareszcie złoto w imponującym stylu!!!
Dodajmy jeszcze na koniec,6 miejsce W.Lizakowskiej na 1500m. Jej pierwszy finał w ważnej imprezie.Niezly bieg choć chyba stać ja było na miejsce 5 i wyprzedzenie Hiszpanki
Wszystko to obejrzałem dziś w powtórce, bo wczoraj ułożyło się tak, że nie mogłem śledzić tych zmagań na bieżąco.
Ja się wieczorami wyłączam i mnie tu nie będzie.
To tylko hala,nie ma Natalii Bukowieckiej ale i tak,to ożywczy powiew w wykonaniu naszej kolejnej fali.Jak już wspomniałem,ktoś na fejsie odstawia kawał fantastycznej roboty i tylko dlatego jestem w miarę na bieżąco z wynikami i…aspiracjami.
Teraz czekam na tego M.Szweda na 400m.Jak dotąd,niesamowity!
Odetchnalem z ulga.
Po słabiutkim biegu Sarny,w kolejnym półfinałem swietnie pobiegła Anna Wielgosz.Wygrala i jest w finale 800 m.!
Jeeest!!! Maks Szwed zdobywa srebrny medal na 400m a przy okazji bije rekord Europy,under 23!!!
Wielkie brawa!
Sprawdzę ile lat czekaliśmy na medal na tym dystansie
Justyna Święty-Ersetic,na 5 miejscu.Biegla jakoś bez przekonania i jeszcze potrącona przez Czeszkę,stracila rytm…Ale finał dla Justyny tez się liczy!
Zabraklo Natalii…
Dodam tylko ze zawiedli nasi na 800 m. Było ich w polfinalech 3.Niestety dwa czwarte miejsca i jedno 6,to wynik dosyć daleki od oczekiwań…Niby nie wyglądało to tragicznie ale…
Ewa Swoboda melduje sie w finale na 60 m. ale…dopiero z 8 czasem…Taktyka,czy ten sezon nie należy już do tak wystrzałowych jak poprzednie?
A teraz czas na Anię Wielgosz.Finał na 800m!
Anna Wielgosz zdobywa ZŁOTY MEDAL!!!
Brawo Aniu!Za te wszystkie lata gdy nie udawało sie!!!
A głupia wp. nawet nie reaguje…
Dopiero teraz…
Oglądałem, piękny bieg!
Wg.jej słów,cisnęła jak mama ją nauczyła!!!
Kurcze,wygrać trzy biegi na mistrzostwach…Normalnie wzruszające!
Trwa bieg na 3000 m. kobiet.Weronika Lizakowska na razie druga…To nie jest jej koronny dystans więc miejsce od 5-8 chyba bedzie trzeba uznać za sukces.
Niestety,Weronika się mocno przeliczyła…Ale jeszcze duuuużo dobrego o niej usłyszymy!
Oglądałem, świetny bieg. Przed finałem życzyłem jej aby podium było, a tu taka niespodzianka.
Ewa Swoboda,jednak bez medalu i chyba jednak bez formy.Braz był o 1 setna sekundy ale…Tu nie o brąz miało chodzić…Szkoda.Mimo iz Ewa poprawiła swój najlepszy wynik w sezonie…
Kiedy jednak wychodziła z tunelu…Nie wierzyłem własnym oczom.Wygladala jak nie ona.Wygladala jakby przerzuciła tonę węgla…
Nie wiem co usłyszymy po mistrzostwach ale niestety, zaczyna mi to pasować do wyznań sprzed kilku dni,gdy Ewa chciała kończyć karierę…
Niewiele brakowało. I chyba nasz rację, coś jest na rzeczy.
Tymczasem Holandia w obu płciach wygrywa 4x400.
Holandia wygrywa w niesamowitym stylu, klasyfikacje medalowa!9 medali,w tym 7 złotych!!! To jest nokaut jakiego dawno nie widziałem…
Ale to w ogole były niezwykle mistrzostwa, dodajmy,wspaniale poprowadzone,w cudownej hali w Apeldoorn!
Na jaki finał bym nie spojrzał,tam niemal zawsze…Szwajcaria.Tam odrodzeni po bardzo chudych latach,Wlosi!I być może bez medali ale wszędzie obecna…Portugalia!
Jeśli dodać do tego Belgię,widac wyraźnie jak bardzo zmienia się lekkoatletyczna mapa Europy.Wielka Brytania tym razem za nami.Z tylko jednym, zlotym medalem…Wyraźny relaks po igrzyskach…
A przecież liczą się jeszcze Szwedzi i Francuzi…Czasem błysną Niemcy.Ciekawie!
A jeszcze ciekawsze jest to, co zostanie z tego układu sił,w sezonie letnim
Szał w ichnim sportowym studio tv.