O wywiadzie z Wojewódzkim pojęcia nie miałem. Śledziłem to, co działo się w Niemczech.
To, że FCB grał pod Lewandowskiego i to świetnie, jest powszechnie wiadome. Co do gry naszej kadry, to tu winy Lewandowskiego nie widzę. Mimo wszystko strzelał bramki, harując na całym boisku.
Mam też duże obawy, czy Barca będzie umiała dograć się z Lewym i na odwrót. Tu raczej ciemność widzę.
Prawdę mówiąc, nie jestem zwolennikiem odejścia Roberta z Niemiec w obawie o niego samego.
Bayern też nie był elegancki wobec swojego najlepszego napastnika w swej historii.
Wracając do zmiany klubu, to, raczej widziałbym Lewandowskiego w Anglii. W Hiszpanii przewiduję spektakularny zjazd gwiazdy, choć bardzo bym chciał się mylić.
To nie jego wina ze reszta mu do pięt nie dorasta.Walijczyk,Ryan Giggs a po nim takze Walijczyk,Gareth Bale to kiedys i teraz,jedni z najlepszych pilkarzy w Europie.Ale tylko w swoich klubach.W kadrach sporadycznie lub wcale.
A takich przykladow bylo i jest znacznie więcej.
Poza tym,Lewandowski jest akurat wzorem opanowania i powściągliwości na tle innych gwiazd.Dodajmy,znacznie mniejszych gwiazd.
Ocenianie kogoś kogo każdy krok jest śledzony i nagłaśniany w mediach to bardzo ryzykowna zabawa.
Nie wiem,nie śledzę tego z Niemiec i prawde mówiąc,irytują mnie media tym natłokiem zupelnie niepotrzebnych dywagacji.Ale widać,inaczej sie nie da.
Nie wiem takze,na co liczy Barca.Lewandowski pogra jeszcze 3 lata a potem to juz chyba tylko cud pozwoli mu sie utrzymac na dotychczasowym poziomie.
Nie mam zludzeń co do skuteczności bo ta nie moze być wszedzie taka sama.Poza tym…To tylko polowa sprawy,czy potrafi grać z nowym,innym zespolem.Druga polowa to czy potrafi zagrać PRZECIW hiszpańskim drużynom.A to juz udowodnił wiele razy.
Raz jeszcze pytanie,na co liczy Barca.Na podbój Europy czy podbój Hiszpanii…Musialbym zobaczyć caly skład…
Moze by tak przenieść to do"działu" sportowego?
Wez po uwage, ze klimat hiszpanski jako taki jest bardzo zmienny. Sa fale upalow tak jak teraz,
Aklimatyzacja jako taka przy tym poziomie bedzie trudna. Do tego zmiana diety? Nawet jak masz zone z ambicjami dietetyka to klątwa faraona moze cie dopasc w najmniej oczekiwanym momencie. Jest za duzo szumu medialnego, za malo wiarygodnych danych @benasek@birbant czas pokaże. Rozstanie sie z Bayern? Prawem czlowieka jest zmienic pracę
Kawę pije sporadycznie. Czy jest droga nie wiem. Zapas ziolek i herbaty wystarcza mi na jakies dwa lata, potem bede myslec. Galopującą inflacje przezylam to moze i te sie uda?
Termometr mi pokazuje 18 stopni. Chciałem dziś coś zrobić w ogrodzie tzn stół naprawić.Rozwijam kabel a tu deszcz. Teraz nie pada ale przy mokrym położu nie ryzykuję.