Manfred Mann’s Earth Band…Ten sam ktory w latach 60-tych raczyl nas hitami w stylu"Doo Wah diddy dee" ![]()
To bylo swietne granie ale…Przyszla nowa dekada i nowe wyzwania.
W lata 70-te,Manfred wkroczyl na czele wspanialej grupy Earth Band.Co roku album a co jeden to lepszy!
Tu,cytuje fragment plyty z 1976 roku.Byc moze najlepszej…W kazdym razie glos Chrisa Thompsona,od tamtych lat,jest ze mna do dzisiaj…
A ta kompozycja w moim rankngu lat 70-tych,na absolutnym topie!
Wtedy tez…Kiedy gasly wszystkie światła…Robiło sie ciszej a klawisze Manfreda byly tak latwo ropoznawalne.
I wierzcie lub nie ale wówczas bywalo ze to wlasnie byl centralny punkt imprezy na parkiecie [dywanie,lenteksie,kafelkach i na co tylko okolicznosci pozwalały
]
I znów przypomniałeś mi coś, co dawno z pamięci mi wyleciało.
Taki byl moj zamiar ![]()
Zrobilem to samo na fejsie…
I zanim pojde do pracy,jeszcze cos odpalę!
@collins02 spora część muzyki , którą proponujesz jest mi nieznana , nie wszystko w duszy mi gra , ale za ten utwór to chyba cmoknę Ciebie w policzek ![]()
Już Ci mogę napisać , że odpalam raz za razem , takie coś zdarza mi się kilka razy w roku.
Ciesze sie… ![]()
Bo to akurat wazny numer.Wrecz pokoleniowy,jesli spojrzec prze"prywatkowy"filter…
I po prostu,piekny!
Już zapisane w komputerze i telefonie
rzadko mi się to zdarza, ostatnia piosenka którą ściągnęłam z forum, to propozycja @ZiraaeL.
Załatwiłeś mnie na cacy, wzięłam poranną kąpiel, piję kawkę i tak na chwilkę postanowiłam wejść do Was, a Ty mi taki numer wykręcasz z rana.
Ha,ha,ha…No i fajnie!
Cala przyjemność po mojej stronie…
To pewnie dlatego ze koncze moich 28 godzin wolnego…
Dzisiaj do pracy ale w sobote do domu!!!
Mam te plyte i wracam do niej często.Bo akurat w tym przypadku to nie tylko muza ale i te górskie wspomnienia…
Muszę poznać wykonawcę bliżej, poszperam jak będę miała czas dla siebie, czuję ,że warto .
Na starość robię się coraz bardziej romantyczna ![]()
A ja reumatyczny. ![]()
Słuze informacjami
Manfred Mann w latach 60-tych,mial swoj zespol i wlasciwie wylansowal rhythm and bluesa wraz ze Stonesami czy Alexisem Kornerem.
Mial tez wspanialego wokaliste,Paula Jonesa…
Posluchaj"Pretty Flamingo"…A z drugiej strony,“Stormy Monday Blues”…
Po paru latach eksperymentow z pogranicza jazzu i rocka,wrocil do rocka w czystym wydaniu.
Jesli masz czas,posluchaj plyty"Watch!".Nie jest najlepsza ale…Daje wspaniale pojecie o mozliwosciach lidera oraz muzykow.Graja Dylana w taki sposob ze ów,sie łaskawie odezwał!!!
I powiedzial ze to chyba najlepsze co slyszal na swoj temat ![]()
Na cytowanej plycie,jest tez grany Springsteen.Co sie rzadko zdarza,w wersji lepszej od oryginalu…[Blinded By The Light]
@birbant póki nas jeszcze piosenka potrafi ogłupić , żaden reumatyzm nam nie groźny, kurde, tak się rozmarzyłam i cofnęłam do czasów, kiedy urocze dziewcze ze mnie było, takie pełne życia, radości i wolne od trosk ![]()
@collins02, już mnie nie podpuszczaj, ostatni raz odsłuchuję piosenki i nie gadam z Wami, idę stąd :))))
Wrocisz do domu to zrob sobie przerwe i zrob glosniej…
Przeciez wiesz ze to działa! ![]()
Kurde,co to jest???
Chce zrobic glosniej a tu jakies wykresy…
W co mam kliknac?
Tego akurat nie znam, ale slucham z przyjemnoscia
Zrobiłam zdjęcie , żeby Ci pokazać , że już głośniej słuchać nie mogę ![]()
![]()
![]()
Wrzucilem to na forum klasykow rockowych…
Nawet sie nie spodzewalem takiej reakcji!!!
Jednak duch w ludziach nie ginie!