Może od pieniędzy lepiej jest wiedzieć od Majów, że już tylko 1,5 miesiąca

Szykuje się kolejna kompromitacja, która tym razem będzie przypisana nie Majom, tylko harmonikowi.
Bo to, że pomylili się Majowie wiadomo nie od dziś:

„Chociaż przepowiednia Majów z 2012 roku nie spełniła się, a strach przed nią już dawno minął, okazuje się, że starożytni wcale się nie pomylili. Ich przewidywania dotyczyły po prostu innego roku, a konkretnie 2020.”

Tyle, że w 2020 roku oczywiście nic specjalnego się nie wydarzyło .
Aż dziw bierze ze nadal znajdują sie ludzie powołujący sie na Majów. Niemniej jednak to bardzo cenne, bo tym sposobem bedziemy świadkami spektakularnej kompromitacji niedoszłego przewodnika ludzkości :joy:

3 polubienia

Nie tylko Majowie się mylą. Trudno zliczyć ileż to końców świata obwieszczali świadkowie Jehowy. Oni jednak się nie zrażają i dalej sobie wieszczą… :rofl:

Ostatni, chrześcijański, to ten w 1000 roku.

1 polubienie

TO chyba był pierwszy tak hucznie obchodzony!

1 polubienie

I już ponad 2000 lat.

Dzisiaj jest 5 kwietnia 2023 roku .
To piszę ja ,a jak mam na imię wiedzą tylko nieliczni…
/albo wszyscy z Was hahahaha i nie dajcie się oszukać ,że ktoś to ja -bo ja to ja i koniec ./
cytat na dziś zaczerpnięty z netu :wink:

Cytat dnia:

„Wczoraj do Ciebie nie należy. Jutro niepewne… Tylko dziś jest Twoje” - św.Jan Paweł II

No to się mylił. Teraźniejszość w praktyce nie istnieje. Żeby zaistniała, to czas musi się zatrzymać.
“Wczoraj” należy do wspomnień, a więc materialnie go nie ma, ale było. “jutro” zawsze przed nami, a więc go też nie ma, bo dopiero będzie.
A to oznacza, że i nas nie ma.
I to jest to, czego zrozumieć nie mogę.

4 polubienia

A moze to miesiąc świetlny?

1 polubienie

Jeszcze jesteśmy. nie tak, jak ten miliarder Bob, które w środku nocy zasztyletowali…co on robił po nocy w mieście, jak wtedy się śpi?

1 polubienie

Jesteśmy bo piszemy i chociaż niedługo być może sztuczna inteligencja będzie wszystko robiła za człowieka ,to tylko i aż powstała dzięki ludzkiemu umysłowi .
Twoje i moje obawy lepiej by się nie ziściły…
ŚWIAT WIRTUALNY TO ŚWIAT ILUZJI I FANTAZJI

2 polubienia