mówią: że czasami szczęściu trzeba pomóc. Może właśnie nadszedł ten czas.
To program wyborczy PO/KO?
Czy ktos jaja sobie robi.
Co Ty za starocie wywlekasz na światło dzienne janus? To hasło się skompromitowało, Od dłuższego czasu obowiązuje nowe:
Weź babcię z dowodem i zaprowadź ją do lokalu wyborczego.
Dopuszczam myśl że nie złapałem jakiegoś dowcipu ale naprawdę, nie dostrzegłem.![]()
Ratujmy państwo głosując na PO SLD psl… masakra… ![]()
i zagłosuje na…? ![]()
Biedronia, bo najprzystojniejszy ![]()
P.s. To autentyczna wypowiedź jednej z babć (nie mojej) ![]()
Jak na Wiosnę głosować kiedy jesień za oknem @gra?
@janusmakroniusz ja tu nie chcę nikogo nakłaniać do niczego, powiem tylko: głosuj na naszych.![]()
Może. Za to na pewno jest to sposób na pokazanie babciom, że ich opinia jest dla nas nieważna. Za jednym zamachem można dzięki temu zniechęcić do siebie i babcie, i osoby które lubią babcie. Czemu jakikolwiek polityk miałby to uważać za dobry pomysł, doprawdy nie rozumiem… ![]()
w sumie to masz rację. Można powiedzieć że “tam” każdy mówi kalambury a póżniej wychodzi co innego ![]()
Chciałbym delikatnie przypomnieć iż badania oficjalne wskazują iż w najlepszym wypadku 38% wyborców popierających PiS pójdzie do urn.
Czyli 62% miłośników PiSu z jakichś przyczyn nie pójdzie głosować.
Znaczy alternatywy nie ma dla nich ale to co robi PiS im się nie podoba. Zagłosują swoją nieobecnością w lokalach wyborczych. I to może być dla PiS cios. Bo opozycja, niezależnie jaka jest podzielona, pójdzie tłumami…
Napisze inaczej.
Zakładajac iż uprawnionych jest ok. 30 mln (nie pamiętam dokładnie) a stopień poparcia PiSu to ok. 40% czyli 12 mln głosów.
To jeśli pójdzie 40% ich wyborców dostaną niecałe 5 mln głosów.
Bliżej 4,5 mln moim zdaniem.
Przyjmując frekwencję 45% czyli głosów odda się ok. 13,5mln będą mieli ok. 34%
Przy frekwencji 50% czykli 15 mln głosujących będą mieli coś ok. 30%.
Rozumiecie więc dlaczego opozycja tak namawia do pójscia na wybory…
teraz nikt się nie pomyli (bardzo dokładnie to przedstawiłeś @SMOK.Maciej).
Pytanie na ile się sprawdzą prognozy?
Myślę że się sprawdzą. Moim zdaniem frekwencja może być sporo wyższa.
Sięgnąć nawet 54% czyli ponad 16 mln głosujących. Wtedy PiS na pewno będzie miał bardzo kiepski wynik.
Kasa i pomysł na zwiększenie frekwencji to moim zdaniem wyszło z looby europejskiego. Nasi na tak prosty plan by nie wpadli…
To Młynarski.jeśliby ktoś się pytał…
Pamiętam akcję z tymi dowodami babci. Teraz to już nieaktualne. PiS przestało być partią moherów. Stało się partią znacznie szerszą - partią ludzi skrzywdzonych przez transformację i elity (w tym te zagraniczne - UE).
Mysle ze kazdy sie domyslil
Oryginalna wersja jest znana
wiec podalam inną
Może od razu zrobić wybory dostępne dla osób kończących studia ![]()
Czyli zakladasz,ze ci ponad 40%frkwencji,nie beda glosowac na PiS?
Bo wedlog mnie 40% poparcie,to zawsze jest 40% nie 34%
Od 30 ln,bedzie to 12mln.
Od 20mln,8
Od 10mln glosujacych,bedzie to 4mln,ale zawzse 40%
Ale moja babcia nie chce głosować na PiS ![]()