Nie wiem?
Musialabym zobaczyc dokument, bo to zalatuje idiotyzmem?
No masz na tacy debili z ue [zawsze z malej litery!!!]
A już coorna ci wstrzymujacy się…Chyba walą nasieniem do kieszeni ![]()
Co to za obrzydliwy świat!!!
Coraz częściej bywam eurosceptykiem
Poszukaj a znajdziesz… ponieważ Konfederacja Wam nie pasi to poszukajcie u demagoga.
Wyglada, ze dotyczy problemu nie tyle naukowego co socjologicznego.
O zdolności do zajścia w ciążę decyduje więc obecność funkcjonalnych narządów rozrodczych , a nie genetyczna definicja płci (kariotyp XY/XX).
Czyli ktos te genetyke wstawił z nadgorliwosci?
Jest to kwestia ludzi transseksualnych i hermafrodyt?
Wielu kobiet trans zostawia uklad rozrodczy. I wtedy można powiedziec, ze facet, a dziecko urodziło? Ale genetycznie to dalej kobita…
Inna sprawa, że razem to wyszla zakąska z ryby lądowej i korzenia owocowego.
Czyli ślimaki w marchewce.
Ale zaraz, ale czemu, ale po co?…
To chyba jakiś prima apprilis.
340 zupełnie niepewnych tego faktu, a raczej odrzucający go. Może to są ci, co uwierzyli w bociany….
Lewackie ścierwo się cieszy…Z czego? Z kłamstwa?
Byłoby,jak zwykle…
Qrwa nie wierzę. No nie wierzę i xuj.
Czy naprawdę uczestnicy tej dyskusji, na podstawie przedstawionej grafiki uwierzyli, że głosowanie europosłów dotyczyło rozstrzygnięcia dręczącego wręcz wszystkich pytania Czy tylko biologiczna kobieta może zajść w ciążę?
![]()
Przecież głosowania nad kwestią Kto może zajść w ciążę? byłoby wyrokiem i poważnym argumentem przemawiającym za rozwiązaniem Europejskiego Parlamentu ![]()
Głosowanie, którego wynik przedstawiono w tak manipulujący sposób, dotyczyło odrzucenia poprawek do rezolucji My voice, my choice Rezolucji dotyczącej między innymi kwestii finansowania kosztów bezpiecznego przerywania ciąży dla osób z krajów, w których dostęp do tej procedury jest ograniczony (np. Polski czy Malty), a które szukają pomocy w innych państwach członkowskich.
Może nie autorem, ale na pewno publikatorem tej mącącej we łbie grafiki jest nie kto inny jak…Ewa Zajączkowska-Hernik. Strona wnioskująca o wprowadzenie poprawek przegrała w głosowaniu, więc nie ma się co dziwić takiej przerysowanej reakcji. Poprawka miała hasło Tylko kobieta może rodzić, a w grafice dla podkreślenia przekazu, zostało to zmienione na Tylko kobieta może zajść w ciążę.
To chyba jedyne wytłumaczenie publikacji tej grafiki w internetach.
Nie sposób jednak logicznie wytłumaczyć reakcji użytkowników forum na te zmanipulowane treści.
.to nie było głosowanie o biologię, tak jak to w swej grafice próbowała przedstawić pani Zajączkowska.
Ja dzis tylko zerknelam o co chodzi w tym cyrku. Wyszlo mi, ze to wymaga dłuższego zglebienia problemu, bo tu nie o genetykę chodzi, a dziś na to ochoty nie miałam.
Ale wybacz @ZiraaeL czasem to w PE rozne dziwne rzeczy.wygadywali i uchwalali. A co do skladu osobowego organu?
Zytajac kogo tam Polacy wybierali? Wysypki można dostać.
(Ja glosuje w Hiszpanii, więc prosze mnie nie podejrzewać o popierenie wiekszosci tych masek)
Cos mi zalatywalo to jakas kolejna zlosliwą reakcja.
Ale biorac pod uwagę wypowiedz jakiejs pani poseł (Anna Maria Żukowska) stwierdzila, że bywaja sytuacje kiedy biologiczny mezczyzna rodzi dziecko? To juz strach sie bać.
Profilaktycznie.
Tak.
większość dyskutantów nie zgłębiając tematu, została oczarowana kolorem i hasłem przewodnim przedstawionej grafiki i nie podejrzewając manipulacji, zareagowała w przewidywalny przez autora sposób.
No bo przecież Szacowny Europejski Parlament poddawał już bezsensownemu głosowaniu, czy marchewka jest owocem?
![]()
.a może jednak warzywem ???
A jednak było dokładnie takie głosowanie…
Wczoraj Parlament Europejski głosował nad Zaleceniem dla Rady w sprawie priorytetów Unii Europejskiej na 70. sesję Komisji Narodów Zjednoczonych ds. Statusu Kobiet. Należy zaznaczyć, że zalecenie nie jest aktem wiążącym – służy jedynie przedstawieniu stanowiska Parlamentu i propozycji kierunku działań, ale nie nakłada obowiązków prawnych na adresatów.
To do tego projektu zgłoszono wspomnianą poprawkę (s. 3).
I dokładnie tak zaglosowano w tym temacie.
Sam przyznajesz, że głosowaniu nie poddano bezpośrednio kwestii Czy tylko biologiczna kobieta może zajść w ciążę?
Co to znaczy"zostawić układ rozrodczy"?
W którym miejscu?
Takie cuda się dzieją, kiedy prawo naturalne jest odrzucane.
Hmm..tak to jest, kiedy zamiast coś samemu z sensem napisać, bezmyślnie się skądś kopiuje i wkleja jako własne intelektualne dzieło.
No cóż…wskażę jeszcze raz, w którym miejscu jest nie przez Ciebie napisane, czego dotyczyło to głosowanie, a którego wynik podano w wysoce zagmatwany sposób.
Proszę bardzo. Tu:
Czyli … glosowanie bylo nad poprawką o tresci?
…
Ja znalazłem a Ty?