Możecie przekazać prezesowi TVP, Kurskiemu, i prezesowi PiS-u,

Kaczyńskiemu, że wg mnie nie mają za grosz ambicji, i są szkodnikami, bo marnotrawcami tak wartościowego medium, jak telewizja, na debilne seriale, w tym tureckie, i na debilne teleturnieje?

A tacy Kurski i Kaczyński myślą, że są mądrzy i pożyteczni dla społeczeństwa polskiego.

A sam im nie możesz tego przekazać? Powiedz im, że są nieharmonijni i szujowaci!

3 polubienia

Może jest tu ktoś mający do nich lepsze dojście ode mnie, np. Twój syn może znać kogoś z ich rodzin. “Szujowaci” to może być za mocno powiedziane.

Źle myślą

Szujowaci, to za mocno powiedziane? No weź, to tak, jakby nic nie powiedzieć!
PS. Moja rodzina nie zna nikogo z wierchuszki PiSu! :dizzy_face:

2 polubienia

Nie mam z nimi kontaktu.

Dokładnie! Ty powinieneś telewizją zarządzać. Byś czołgami musiał abonament zbierać :stuck_out_tongue:

Można w różnej formie opłatę za abonament rtv zebrać, także z budżetu, a ta, która jest, to najbezmyślniejsza. Przecież jest wiele opłat budżetowych, opłacanych z podatków, aby obywatele nie biegali do okienek pocztowych, i nie stali w kolejkach, tylko trzeba mieć wolę decydencką, której nie ma.

Nie mam jak. Jedyne co możesz zrobić to skontaktować się z działem programowym TVP albo rzecznikiem prasowym TVP i napisać im co myślisz. Załóż konto na Twitterze i napisz bezpośrednio twit do Kurskiego, że swoimi przemyśleniami - mało skuteczne, ale najskuteczniejsze z dostępnych kanałów komunikacji…

Sorry ja nie oglądam TV już w ogóle. Z jakiej w sumie racji mam się dorzucać do abonamentu?

Już płacę za Internet i platformy stremingowe.

Ale o co tak w skrócie chodzi? xd
Aha. To teraz przekażą 2 mld to może będzie lepiej. Będziemy miećepsze seriale

1 polubienie

@GumowaKaczka Tak. Pewnie przyrodnicze. Na TVP nie warto bulić jeśli na kablówce jest harmonijny Animal Planet

Telewizja publiczna i publiczne radio, są pożytecznymi społecznie mediami, a opłaty z budżetu są najtańszym ich pobieraniem. Oczywiście powinny być one realizowane prospołecznie i na poziomie, a nie tak bezmyślnie robienie społeczeństwu sieczki z mózgów, jak to ma miejsce od długiego czasu.

@harmonik Ja mam swoje upodobania i propaganda telewizyjna w jakiejkolwiek postaci nie jest mi do niczego potrzebna.Mam wspierać edukowanie maluczkich lub miłośników rozrywki? - nie bardzo mi to odpowiada…

Można mieć swoje upodobania, ale społeczeństwo jest wspólnotą, która powinna mieć wspólne ważne wartości, cele, dążenia, dyskursy. Dlatego programy powinny być nadawane blokowo, np. 1 program nadawany i powtarzany w 2-3 blokach, aby każdy miał czas i możliwość obejrzenia i wysłuchania interesujących go pozycji.