Można było tak jak w Szwecji?

Więc dlaczego te nasze przygłupy rządzące, wolały doprowadzić do dramatycznej zapaści państwa i dramatu obywateli?

Mistrzu to nie takie proste. Ratujemy ludzi albo gospodarkę.

To jest prostsze, niż się myśli. Nie było żadnej potrzeby uśmiercania ludzi i niszczenia gospodarki.

Dziś właśnie podano, że Szwecja ma największą umieralność od początku XX wieku, a w Białorusi na obrzeżach miast koparki kopię masowe groby w niektórych miejscowościach.
Podobnie na Ukrainie.

Musieli tak podawać, żeby ludność innych państw nie zabrała się za takie wiadomonacyjne różne szuje rządzące. Gdzie linki?

A co? Bez linków żyć nie można? Wczoraj rozmawiałem z Białorusinami, a dziś podają w holenderskich i niemieckich wiadomościach. A ty , żeby było na twoje, to w największy deszcz powiesz, że jest susza.

Nie mowiac juz, ze w USA juz zmarlo wiecej osob niz zginelo w czasie wojny wietnamskiej.
i nie mowiac o tym przyglupie brazylijskim, Bolsonaro.

Zawracanie glowy, Szwedzi wierza w swoj zdrowy tryb zycia, ale on sie przy wirusach niespecjalnie sprawdza. Poza tym czasy cudu gospodarczego socjalistycznej gospodarki szwedzkiej to juz tylko wspomnienie.

Masz linka harmonik, niech ci ktoś przeczyta

Rekordową liczbę 973 nowych przypadków Covid-19 w ciągu doby odnotował w środę resort zdrowia Białorusi. Liczba zakażonych wynosi 13 181, a zgonów – 84 (pięć w ciągu minionej doby). WHO apeluje o odwołanie imprez masowych i większe dystansowanie społeczne.
To się tak musiało skończyć choć nie musiało, ale jak się przygłupa słucha …

Był artykuł na temat Szwecji na wp.pl.

Bez linków to mogą być opowiadania cioci Kloci.

Mogą, ale nie muszą. Od szerzenia opowiadań cioci Kloci to ty tu specjalista jesteś. Łącznie z linkami, które tu zamieszczasz.

Wstaw sondaż pytający się użytkowników, czy podzielają twoje żenujące impertynencje, i czy wyobrażają sobie poziom tego serwisu bez mojej skromnej postaci.

Bez twojej skromnej postaci poziom nawet nie drgnie. Będzie taki sam jak z twoją skromną postacią. Mnie też to dotyczy.

Zbyszku tyle warte są linki

Możesz się spytać, czy harmonik jest tu inną jakością (przy całej mojej skromności).

@harmonik Do fakenewsów też są linki… Internet też kłamie…

No przecież. A to co napisałem to nie z netu. Potrafię się bez niego obchodzić.

@Dementus Fajne!:smiley: