Można było tak jak w Szwecji?

Więc dlaczego te nasze przygłupy rządzące, wolały doprowadzić do dramatycznej zapaści państwa i dramatu obywateli?

1 polubienie

Mistrzu to nie takie proste. Ratujemy ludzi albo gospodarkę.

1 polubienie

To jest prostsze, niż się myśli. Nie było żadnej potrzeby uśmiercania ludzi i niszczenia gospodarki.

Dziś właśnie podano, że Szwecja ma największą umieralność od początku XX wieku, a w Białorusi na obrzeżach miast koparki kopię masowe groby w niektórych miejscowościach.
Podobnie na Ukrainie.

5 polubień

Musieli tak podawać, żeby ludność innych państw nie zabrała się za takie wiadomonacyjne różne szuje rządzące. Gdzie linki?

A co? Bez linków żyć nie można? Wczoraj rozmawiałem z Białorusinami, a dziś podają w holenderskich i niemieckich wiadomościach. A ty , żeby było na twoje, to w największy deszcz powiesz, że jest susza.

2 polubienia

Nie mowiac juz, ze w USA juz zmarlo wiecej osob niz zginelo w czasie wojny wietnamskiej.
i nie mowiac o tym przyglupie brazylijskim, Bolsonaro.

3 polubienia

Zawracanie glowy, Szwedzi wierza w swoj zdrowy tryb zycia, ale on sie przy wirusach niespecjalnie sprawdza. Poza tym czasy cudu gospodarczego socjalistycznej gospodarki szwedzkiej to juz tylko wspomnienie.

1 polubienie

Masz linka harmonik, niech ci ktoś przeczyta

Rekordową liczbę 973 nowych przypadków Covid-19 w ciągu doby odnotował w środę resort zdrowia Białorusi. Liczba zakażonych wynosi 13 181, a zgonów – 84 (pięć w ciągu minionej doby). WHO apeluje o odwołanie imprez masowych i większe dystansowanie społeczne.
To się tak musiało skończyć choć nie musiało, ale jak się przygłupa słucha …

3 polubienia

Był artykuł na temat Szwecji na wp.pl.

1 polubienie

Bez linków to mogą być opowiadania cioci Kloci.

1 polubienie

Mogą, ale nie muszą. Od szerzenia opowiadań cioci Kloci to ty tu specjalista jesteś. Łącznie z linkami, które tu zamieszczasz.

1 polubienie

Wstaw sondaż pytający się użytkowników, czy podzielają twoje żenujące impertynencje, i czy wyobrażają sobie poziom tego serwisu bez mojej skromnej postaci.

Bez twojej skromnej postaci poziom nawet nie drgnie. Będzie taki sam jak z twoją skromną postacią. Mnie też to dotyczy.

1 polubienie

Zbyszku tyle warte są linki

3 polubienia

Możesz się spytać, czy harmonik jest tu inną jakością (przy całej mojej skromności).

@harmonik Do fakenewsów też są linki… Internet też kłamie…

2 polubienia

No przecież. A to co napisałem to nie z netu. Potrafię się bez niego obchodzić.

@Dementus Fajne!:smiley:

1 polubienie