Dokładnie tak.
W turnieju trzeba myśleć o tym jak unikać niepotrzebnego zmęczenia…
W 1986 roku,wlasnie w Meksyku,Hiszpanie wyszli bez problemu z grupy,przegrywajac jedynie z Brazylia…Potem roznieśli Duńczyków a E.Butragueno strzeli 4 z 5 goli!!!
A potem…ledwo dysząc,zremisowali z Belgia i odpadli po karnych…
Francja-Senegal…Ktoś mi powie którzy są którzy?![]()
Wszyscy czarni ![]()
Francuzi mają białego selekcjonera…Rasizm!!!
Niemiecka drużyna też coraz bardziej czarna. Ostatnio 3 to zauważyłem
Piłka nożna jest już w miarę poprawna politycznie. Poczekaj jeszcze trochę, to zabiorą się za szachy. Przecież tam biały może bić czarnego. Poza tym białe zawsze zaczynają! Do tego partia kończy się matem króla, kiedy na szachownicy wciąż jest silna i niezależna królowa. Feministki zniszczą tą grę … oczywiście jeżeli kiedykolwiek dowiedzą się, że takowa istnieje. ![]()
Ale w szachach można zbić konia przy królowej.
![]()
W dodatku często robi to sama królowa … ![]()
Warto było znowu trochę noc zarwać…
Argentyna-Algieria 3:0 choć powinno się pisać Messi-Algieria…
Dawno nie widziałem takiego popisu gry autentycznej gwiazdy a nie wytatuowanego doopka-celebryty.Bramki i gra Messiego w tym meczu powinny trafić do materiałów szkoleniowych jako lekcja poglądowa!!!
Po prostu fantastyczny!
To była chyba trans królowa
Dziś o 22 czasu polskiego Anglia : Chorwacja
2 godziny wcześniej Portugalia zmierzy się chyba z Kongo
Dlatego w szachach należy przewidywać kilka ruchów naprzód.. ![]()
Tak na marginesie…Nazywanie tego kraju Demokratyczną Republiką to chyba jakaś historyczna drwina.W Afryce nie ma,nie było i mimo wszystko miejmy nadzieję,nigdy nie będzie kraju tak wstrząsanego rebeliami,powstaniami i rządami pospolitych morderców jak Kongo.A wszystko to podsycane przez obce kraje,w latach 60-tych głównie przez Europę Wschodnia czyli komunistyczny blok.
Nie czas i nie miejsce tutaj na opisy poczynań Lumumby,Mobutu Sese Seko czy konfliktu o Katangę,genialnie opisanego przez F.Forsythe’a w powieści"Psy Wojny"
Dodam tylko że wspomniany Mobutu kiedyś wymienił nazwę Kongo na Zair i pod tym szyldem kraj ten grał na mundialu w 1974 roku
Republiki bananowe są na mundialu a Polska nie
Bo Polska grała z bardzo dobrą Szwecją i nie była wyraznie gorsza.A republiki,bynajmniej nie bananowe dzisiaj, grały z równymi sobie lub jeszcze bardziej egzotycznymi piłkarzykami.Zrozum to wreszcie!!!
Portugalia-Kongo 1:0 już w 5 minucie.PIĘKNA bramka J.Nivesa!
I właśnie chciałem napisać że Kongijczycy maja więcej z gry ![]()
Pyk i piękny gol na 1:1 !!! Do szatni! Brawo!!! ![]()
Niezły mecz!
I dostali łupnia 9-0 od Jugosławii ![]()
Ale ze Szkotami grali nieco lepiej [tylko 2:0].
Dzisiaj grają chwilami bardzo dobrze.Szwankuje dokładność podań ale…Daj Boże tym z trzeciego świata takie ekipy!!!
Już się nie dziwię że brakuje Nigerii na tym mundialu.O Kamerunie nie wspominając…Poziom poszedł bardzo w górę!
I.pomyslec że kiedyś było na mundialach tylko po 1 miejscu dla Afryki, Azji czy Ameryki Środkowej. A dzis czarny kontynent ma 10 drużyn!
Dalej uważam że na mistrzostwach świata,powinni grać najlepsi.Najwyżej 24 zespoły.