Mistrzostwa świata w piłce nożnej rozpoczęte. Oglądasz?
Któremu krajowi kibicujesz?
Trwa mecz Meksyk - RPA
2:0,zgodnie z oczekiwaniami.Dobry sędzia! Z var’em łatwiej ale i tak,dobrze reagował.
W nocy Czesi ale…Bez przesady.Nie będę szalał na samym początku![]()
Obserwuję i śledzę wyniki. Oglądam te mecze tylko wtedy gdy czasowo nie kolidują z VNL, który jest dla mnie zdecydowanym priorytetem.
Od dłuższego czasu oglądając futbol mam wrażenie, że walka nie toczy się o gole ale to to kto kogo częściej na glebę powali.
Ale…To dopiero 2 mecze! ![]()
Jeśli jednak chodzi o sam fakt,mam dominujące wrażenie że piłka niewieścieje.Nie mogę czasem nerwowo wytrzymać gdy widzę tych aktorów prowincjonalnych w"akcji".Bark w bark aż tu nagle typ pada na glebę jak trafiony piorunem i jeszcze trzyma się nie wiedzieć czemu,za buzię!!! ![]()
Teraz nie ma już meczu bez tego cyrku…
A może i masz rację? ![]()
Piłka nożna spadła u mnie na miejsce 5-6…A może nawet dalej… ![]()
I jeśli mowa o dominujących wrażeniach,czasem wydaje się że to grają wiecznie te same ekipy.Niczym się to towarzystwo nie różni [poza Koreańczykami i murzynami z Afryki] ,tak samo się zachowuje,wszyscy grają podobny futbol i dominuje CAŁKOWITY brak oryginalności czy indywidualności na miarę Cruyffa czy Beckenbauera.Że o Maradonie,Van Bastenie czy Mullerze nie wspomnę…
A już Brazylia z czasów Socratesa czy Falcao…Wydaje się że to był sen…Podobnie jak Francja z lat 80-tych…
Powiem wprost…
Nie liczę na zbyt wiele.Nie lubię futbolu niezbyt rozgarniętych osiłków,prymitywnych aktorzyn i tych wyciekających wszelkimi otworami milionów,nie wiadomo za co i po co…
Jakiś czas temu pisałem o tym w podobnym tonie i kolega @czarny_rycerz polemizował ze mną. Ale jak to on, z pełną kulturą.
A teraz spadam bo za kilka minut nasi grają z Japonią na VNL.
![]()
Ja też mam siatkówkę na pierwszym miejscu a futbol… no cóż, lubię popatrzeć na mecze z najwyższej półki, wiec w Mundial włączę się gdzieś od ćwierćfinałów. Rozbuchanie do prawie 50 drużyn (czyli 1/4 wszystkich państw) to jednak spora przesada, moim zdaniem w połowie turnieju przyjdzie znużenie tą liczba meczów. Ale kasa, panie, kasa! Podobnie jak wprowadzenie przerw niby na nawodnienie w połowie każdej połowy - to wymusiła amerykańska telewizja, która nie jest w stanie wytrzymać 45 minut bez puszczenia reklam.
To jedna z największych głupot made by FIFA.
Mundial powonien być xłożony z 16,góra 24 ekip.W obecnej formie tylko traci na atrakcyjności.Nie mówiąc o poziomie…