Muzyka z gier

Witam. Ostatnio ja bardzo polubiłem pewną serię gier, w którą ja nigdy nie byłem grał i właśnie między innymi za muzykę.

A może że Wy też znacie jakąś fajną grową muzykę?

1 polubienie

Muzyka z gier to tylko Wiedźmin 3

1 polubienie

“w którą ja nigdy nie byłem grał” :joy: :rofl: :joy:

Jak Ty to robisz???
Sam montujesz takie konstrukcje?

Odczytaj mój komentarz jako akt łaski bo gdybym mial choć jedno marne słowo wydobyć z siebie,na temat tych dzwięków,dostałbym pewnikiem bana!
I zapewne,słusznie!

Nie do mnie pytanie. Nie gram. A nawet jak kiesys w tertisa to z wyłączonym dzwiekuem :rofl::rofl::rofl:

Muzyka z Mega Menów bywa też grana na różnych instrumentach, a nawet przez orkiestrę.

Nie gram niestety, to Ci nie pomogę. Musiałabym siostrzeńca pytać.

1 polubienie

I od razu inna rozmowa!
Chwilami Piotra Rubika przypomina…
Fanem nie zostanę,na kolana mnie to nie rzuca ale przynajmniej nie drażni :smiley:

2 polubienia

Czas zaprzeszły, Plusquamperfectum. Całkowicie poprawne.
Czego rżysz?

2 polubienia

A Ty tak na codzień,używasz takiej formy?Bo ja raczej nie…
Ja sie tylko uśmiecham a nie rżę…
Poważniejsze"działa" wytaczał kiedyś @Bingola.

1 polubienie

Używasz, tylko jesteś tego nieświadomy. Angielskim odpowiednikiem jest
..the game, that i had (i"d) never been played.

Na co dzień posługuje się językiem niemieckim, wiec czasu zaprzeszłego z wykorzystaniem czasowników posiłkowych mieć i być często używam.
Nie można tego zrobić inaczej, by być zrozumianym.

Język polski dopuszcza stosowanie w zdaniu złożonym użycie czasów przeszłych w dwóch członach zdania.

*Ostatnio bardzo polubiłem (czas przeszły) pewną serię gier, w którą nigdy nie grałem (czas przeszły). *

W językach germańskich w zdaniach złożonych opisujących dwa zdarzenia z przeszłości, w drugim członie zdania zmuszeni jesteśmy do korzystania z formy w czasie zaprzeszłym.

Język polski też posiada czas zaprzeszły, jednak ta forma nie jest często stosowana, bo można ją zastąpić zwykłym i łatwiejszym w potocznej mowie czasem przeszłym.

W tym przekazie dopuszczone są też dwie formy.
Zamiast uśmiechać :grinning_face: się do łez, można zadać pytanie "czy taka forma jest poprawna?‘’. Zwłaszcza, gdy się nie wie, albo wie, ale nie wie,że wie.

1 polubienie

To @Daniel86 propagował tu kiedyś czas zaprzeszły! :slight_smile:

2 polubienia

Byłeś wziąłeś zjadłeś? :sweat_smile:

1 polubienie