Witam. Ostatnio ja bardzo polubiłem pewną serię gier, w którą ja nigdy nie byłem grał i właśnie między innymi za muzykę.
A może że Wy też znacie jakąś fajną grową muzykę?
Witam. Ostatnio ja bardzo polubiłem pewną serię gier, w którą ja nigdy nie byłem grał i właśnie między innymi za muzykę.
A może że Wy też znacie jakąś fajną grową muzykę?
Muzyka z gier to tylko Wiedźmin 3
“w którą ja nigdy nie byłem grał”
Jak Ty to robisz???
Sam montujesz takie konstrukcje?
Odczytaj mój komentarz jako akt łaski bo gdybym mial choć jedno marne słowo wydobyć z siebie,na temat tych dzwięków,dostałbym pewnikiem bana!
I zapewne,słusznie!
Nie do mnie pytanie. Nie gram. A nawet jak kiesys w tertisa to z wyłączonym dzwiekuem
Nie gram niestety, to Ci nie pomogę. Musiałabym siostrzeńca pytać.
I od razu inna rozmowa!
Chwilami Piotra Rubika przypomina…
Fanem nie zostanę,na kolana mnie to nie rzuca ale przynajmniej nie drażni
Czas zaprzeszły, Plusquamperfectum. Całkowicie poprawne.
Czego rżysz?
A Ty tak na codzień,używasz takiej formy?Bo ja raczej nie…
Ja sie tylko uśmiecham a nie rżę…
Poważniejsze"działa" wytaczał kiedyś @Bingola.
Używasz, tylko jesteś tego nieświadomy. Angielskim odpowiednikiem jest
..the game, that i had (i"d) never been played.
Na co dzień posługuje się językiem niemieckim, wiec czasu zaprzeszłego z wykorzystaniem czasowników posiłkowych mieć i być często używam.
Nie można tego zrobić inaczej, by być zrozumianym.
Język polski dopuszcza stosowanie w zdaniu złożonym użycie czasów przeszłych w dwóch członach zdania.
*Ostatnio bardzo polubiłem (czas przeszły) pewną serię gier, w którą nigdy nie grałem (czas przeszły). *
W językach germańskich w zdaniach złożonych opisujących dwa zdarzenia z przeszłości, w drugim członie zdania zmuszeni jesteśmy do korzystania z formy w czasie zaprzeszłym.
Język polski też posiada czas zaprzeszły, jednak ta forma nie jest często stosowana, bo można ją zastąpić zwykłym i łatwiejszym w potocznej mowie czasem przeszłym.
W tym przekazie dopuszczone są też dwie formy.
Zamiast uśmiechać się do łez, można zadać pytanie "czy taka forma jest poprawna?‘’. Zwłaszcza, gdy się nie wie, albo wie, ale nie wie,że wie.
To @Daniel86 propagował tu kiedyś czas zaprzeszły!
Byłeś wziąłeś zjadłeś?