Putin może sobie odpuszczać, lub nie, ale gospodarczo Rosja nie jest wydolna zrobić to, czego w tym momencie pragnie, tym bardziej że w swoim regionie coraz bardziej musi się na Chiny oglądać. Trzeba jeszcze wziąć pod uwagę, że Putin wiecznie rządzić nie będzie i po nim z pewnością nastąpi niemałe tąpnięcie w walce o przejęcie władzy.
Wielu z nas uważa, że jesteśmy mocarstwem. Stąd te zapędy.
Heheheh…
Bez żartów proszę
Czym będziemy bez UE i jej hajsu?
Patrzę i nie widzę
Ja wolę nie myśleć.
Ja tez.
A ja jednak wolę myśleć, wszak myślenie nie boli.
Oczywiście mocarstwem nie jesteśmy, ale też nie podzielam takiego podejścia, że bez UE to już niczego nie będzie. Wbrew takiemu pesymistycznemu podejściu, nasz kraj ma naprawdę sporo atutów i mocnych stron. Bez Unii też dało by się żyć, ale z Unią w tym momencie jest dużo, dużo łatwiej.
Nawet kler straci na polexicie. Nie będzie szaletów i kanalizacji do święcenia.
Szalety to sie znajda, ale KK na dzień dzisiejszy jest jednym z większych jeśli nie najwiekszym posiadaczem ziemi uprawmej i unijne doplaty diabli wezmą.
Przecież podobno więcej dopłacamy do Unii… Więc jaka jej kasa xd
Pier*sz. Więcej otrzymujemy niż wydajemy.
To dziwne że jedni uważają tak a drudzy tak…
Niektorzy traca, bo jednak jak sa dofinansowania to na rece patrza czy gdzies po drodze za duzo nie znika w dziwnych okolicznosciach i jak tu wyzyc z golej pensji polityka?
Jeżeli Polska nie chce sie podporzadkowąc Unii, to niech wyjdzie, tylko Unia powinna zarzadac zwrotu wszystkich dotacji dotychczasowych pomnijszonych o skladki.
No i wtedy kaplica!
To takie manipulacje właśnie jako bilans 15 lat a podobno teraz jest na minus
I ty byś tego chciał? Żeby polska musiała wszystko zwracać? Pasuje Ci ta flaga xd
Teraz będzie mniej ponieważ:
- UK wyszła z UE. Trzecia gospodarka Europy.
- Olewamy praworządność więc hajsu może nie być wcale albo będzie go mniej.
Nieprawda w teorii, praktyka pokazuje odwrotnie