Ale jest różnica pomiędzy czasem rządów PiS a PO pod tym względem więc unia nie ma nic do tego w tym przypadku bo liczy się kto rządzi w Polsce jak widać. Wtedy kasa z uni też była chyba.
Ja widzę, że Polska się wali.
Pod jakim względem? O to mi właśnie chodziło. Ktoś widzi Polskę silniejsza a ktoś widzi Polskę w ruinie xd i na odwrót w przypadku rządów PO
A co z trójpodziałem władzy. Kaganiec na buzie a rządzi szeregowy poseł. Unijne pieniądze najlepiej zainwestować w pomniki czy mauzolea. Dziwię się, że jeszcze kopa nie dostaliśmy. Gdybyś mógł porównać wartość złotówki pięć lat temu i teraz no to cóż: dwukrotnie mniejsza.
I jak gospodarka swiatowa dostanie zadyszki z powodu wirusa, to i na konsumpcji sie odbije, juz pewnie polowa jak nie wiecej artykulow konsumpcyjnych prdukuje sie w najwiekszej fabrce swiata czyli Chinach. Jak to sie zatrzyma to moze podratuje sie jakis czas recyklingiem - ale na ile to wystarczy? A Trump w projekcie budzetu tylko na zyski ze zbrojen postawil? Moze wie co robi?
Inwestycje zagraniczne w Polsce zmalały o kilkadziesiąt procent, kapitał zagraniczny wycofał się z naszej giełdy, do tego PiS przesunął pieniądze z OFE do ZUSu co dodatkowo osłabiło GPW. Banki zachodnie również wycofały się z Polski. Gospodarka przez ostatnie dwadzieścia lat nie była tak rachityczna jak teraz, wszystkie wskaźniki gospodarcze mamy złe i się pogarszają, co w połączeniu z malejącą liczbą pracujących i groźbą obcięcia unijnych dotacji stawia nas na krawędzi równi pochyłej
Czasem naprawdę żałuję że tu nie można dawać plusów ujemnych. Niektóre wypowiedzi są tak ignoranckie że chyba są żywce brane z TVP Info.
Uwierz mi, ja też żałuje
Uderz w stół…
Nie uderz w stol… Napisałes w moim pytaniu więc wiedziałem że prujesz się do mnie. Zresztą jak byś mógł do kogoś innego na pytamy? To by był cud przecież xd znam twoje zachowanie w stosunku do mnie już z wcześniej.
Samo to że ja czy 1000, 100 000 innych chce dobra to tylko moja dobra wola, nie mniej to inni rządzą i myślą inaczej i ich głos / prawa moją wolę niszczą / nie mam głosu i nic do gadania w tym momencie - to jest polaczkowe zachowanie, rząd podobno wie co jest najlepsze dla polaczków. Niszcząc służbę zdrowia uzdrowił naród czy mnie zablokował dostęp do leków, to gdzie tu działanie na przekór. Co do UE to rząd musiał wiedzieć że prócz praw z których polska czerpie korzyści są także obowiązki, z których nie wywiązanie się grozi karami - podobne rozwiązania istnieją X lat, i dla rządu to żadna nowość, zwłaszcza ze rząd ludziom ogranicza prawo stosując kary w postaci podatków, mandatów, tysiąca rożnych głupich pozwoleń, akcyz itd. Podział jest sztucznie stworzony / lepszy czy gorszy sort / bo ludzie myślą i w byle co już nie uwierzą - dlatego trzeba im zamieszać by mniej rozumieli
A nie ważne… Mod sobie będzie mógł przeczytać moja skasowana wartościowa odpowiedź…