Myślicie, że tam z góry (z innego wymiaru i ze światów równoległych)

nie widzą, jak wiadoma nacja chce rozwalić Rosję, by zapanować nad ludzkością, i myślicie, że nie mają tam środków, by zrobić z wiadomą nacją porządek?

Przecież wszyscy zmarli uzyskują od razu wyższą świadomość i nieporównanie wyższe możliwości, by działać dla dobra wszystkich, a nie dla wiadomonacyjnej bezmyślności i judzenia.

Podobne pytanie dopiero co usunęła zgrana para tutejsza modkowo-adminowa, aby nie uwidaczniały się mieszania wiadomej nacji.

Zbrodnicza, terrorystyczna Rosja równa z Państwem Islamskim zasługuje na rozwalenie i zaoranie.

Ja bym tam jeszcze takiego jednego wysłał, co swoimi głupotami net zasr.wa

Albo ta z czerwca 2021 roku!

Ostatnie stadium …

Chcesz hoko więcej tych swoich głupot czy na dziś wystarczy?

Rosja skutecznie sama się rozwala, a agresja na Ukrainę jest dowodem na to, że Rosja w tym kształcie nikomu potrzebna nie jest.

Zadne zrodlo zarazy nie jest potrzebne.
Z kloaki czy innego szamba to jeszcze jaks pozytek, nawoz mozna zrobic. Z ruskiego zaden.
Ale znowu zacznie afera gonic afere, ka nie zboze to kurczaki, a jeszcze przed nami rzepak, sloneczniki …
Zawsze mowilam, ze Afryki nie należy dokarmiać to im ochota na wzajemne wyrzynsnie sie tez przejdzie, bo tamtejsze kacyki bywaja nie lepsze od Putina.

@Farang im wiecej religie mowia o milowaniu blizniego tym bardziej ich wyznawcy zioną tą miłością do innych.
Moralnosc, etyka, sorawiedliwosc? Dobrze brzmią, ale sa trudne do zastosowania w praktyce.

Rosja rozwala się sama, oczywiście czynniki zewnętrzne wywierają różne wpływy, by ten proces wspomagać, ale bez własnej inicjatywy nie byłoby to możliwe. Nawet nie zadając sobie wiele trudu, można zauważyć w historii tego kraju pewną prawidłowość. Mianowicie w przypadkach kulminacji wzrostu zapędów imperialnych tego kraju i związanej z tym ekspansji terytorialnej, zawsze dochodziło do procesów, które później prowadziły do samoistnego upadku. Taj jak na wojnie Rosja powiela swoje najgorsze wzorce, tak i jeżeli chodzi o państwowość, z coraz większą wprawą wykonuje kolejny cykl ku upadkowi mocarstwowości.
Tam z góry, z innego wymiaru i ze światów równoległych z pewnością doskonale to widać.

Tylko, że Rosja jest jak wańka-wstańka.

Imperia jak nie są podparte sprawna administracją a tylko na podbojach i osobie wodza rozpadaja się szybciej.
Putin usiluje wskrzesić mit Rosji carskiej.
Tylko nie wzial pod uwage, ze Rosja to nie Rzym, a blizej mu Napoleonowi czy Hitlerowi ( ja wiem, porownanie obu tych panów jest dosc ryzykowne, ale chodzi mi o “wodzowska” ekspansję bez myslenia o konsekwencjach)

Samego mitu wskrzeszać nie musi. On wiecznie żywy w ichniej mentalności. I, właśnie na tej podstawie fiutin praktycznie wziął się za wprowadzanie go w życie.

No tak, zle sie wyslowilam, bo właśnie o to mi chodzilo - budzi demony, ktore drzemia w rosyjskiej duszy
O ile toto dusze posiada? Ale jak zelazka mialy?

Rosja to państwo terrorystyczne.

Wewnętrzy terroryzm od wieków.

terroryzm panstwowy to stary jak samo pojecie panstwa (bez wzgledu na jego potoczne okreslenie), zawsze wladza wykorzystywala swoja pozycje do zastraszania, i tak przerazonej perpektywa gorszej niewoli u obcych, reszte

Doceniam Twoją zaangażowaną wypowiedź.