Byle tylko tych horyzontów nie przekraczać.
.jak ogólnie wiadomo, bakterie drożdżowe rozmrażają się przez pączkowanie i stąd pączki w tłusty czwartek.
Byle tylko tych horyzontów nie przekraczać.
.jak ogólnie wiadomo, bakterie drożdżowe rozmrażają się przez pączkowanie i stąd pączki w tłusty czwartek.
w ogóle to teraz pączków w bród…
bo nie odkryto jeszcze antybiotyku na drożdżowe bakterie. rozmnażają sie jak króliczki.
Kiedy ludziom to namnożenie pasuje.
Tak się kończy poszerzanie horyzontów, kiedy sprowadza się jedynie do kliknięcia kolejnego materiału na YT.
Chcąc mimo wszystko poszerzyć w Tobie to, co jeszcze jest do poszerzenia, zmuszony jestem wyjaśnic, że drożdże są grzybami, a nie bakteriami.
.choć zacietrzewienie Twoich półkul i tak tego nie ogarnie.
Dałbyś głowę,. że prócz grzybów, nie ma tam bakterii, które miałem prawo nazwać drożdżowymi?
Bez tych moich retorycznych pytań, prawdopodobnie nie ogarnąłbyś, że pieczywo jest niezdrowe.
Kwestia nawyków zywieniowych. Tak jak u nas kartofle na obiad tak Hiszpan obiadu czy kolacji bez pieczywa nie zje, bo sniadanie to takie jak francuskie, slodki rogalik i kawa.
Ale pieczywa jedza bardzo duzo i jest wiele przepisow jak jego resztki wykorzystac, niektóre nardzo pomyslowe. No i lasuchy sa, obiady czy kolacje musza być z deserem, a po drodze jeszcze jakiś slodki podwieczorek.
Nawyki nawykami, ale nie są dowodem na Dobro i Mądrość. Na pewno nie są. Jak się im dokładniej przyjrzeć, to się okazują uzależniającą patologią. Marnie ludzie wyjdą na tym, jeśli tego nie zrozumieją i nie wyciągną właściwych wniosków z tej swojej patologii.
Po dokładnym przyjrzeniu się ludzkiemu odżywianiu, to tylko dojrzałe, słodkie owoce okazują się harmonijnym Dobrem i Mądrością.
Moderacja to śpi, czy co?
Zaobserwowałem, że od jakiegoś czasu jest coraz większa nagonka na Harmonika, a ostatnio wypowiedzi co niektórych użytkowników to przejaw zwyczajnego chamstwa. Jak komuś nie pasuje, to niech się nie udziela w jego tematach, zamiast popisywać się ”swojom erudycjom”. Rozumiem, że jego poglądy nie pasują każdemu, ale moderacja powinna być ponad to i zdecydowanie reagować na tego typu zachowania, a nie jeszcze temu przyklaskiwać. Chyba że zależy Wam na pozostaniu tu góra dziesięciu użytkowników kiszących się we własnym sosie.
A wiesz, @czarny_rycerz, że zastanawiam się, czy nie żartujesz ze mnie, bo jakoś nie zauważyłem takiej nagonki na moją skromną osobę…
Nie żartuję. Może nagonka to słowo lekko na wyrost, ale niektórzy na zdecydowanie zbyt wiele sobie pozwalają względem Ciebie.
Przed wprowadzeniem CL na starym Pytamy było gorzej z tą nagonką na mnie, a teraz to nawet bez CL daje się żyć. Nawet @Devil pewnie mnie lubi i docenia, że bez trunków i narkotyków mam takie szlachetne poglądy.i
Skoro Ci to pasuje, to trudno. Niemniej jakieś minimum kultury powinno obowiązywać.
Kiedyś mało kto - o ile w ogóle ktoś - dopuszczałby, że moje poglądy o patologii cywilizacji ludzkiej i wyższości DSHN-u, trzymają się kupy, mają ręce i nogi, a odnoszę wrażenie, że dla coraz większej ilości użytkowników, nie są one pozbawione sensu.
Kolega @harmonik jak trzeba to sie sam obroni i to skutecznie.
Nie o to chodzi, czy ktoś jest w stanie się obronić, czy nie, czy też po porostu nie ma na to chęci. Jakieś minimum kultury powinno na forum obowiązywać a chamstwo powinno być piętnowane przez moderację z urzędu.
Tym razem nie do konca sie z Tobą zgodze.Nasz prorok tez potrafi zaatakowac i wówczas nie przebiera w słowach.Pietnowanie pojedyńczych utrat cierpliwosci,nic nie da.
Zresztą,prosze Cie.Nie udawaj ze nalezy to tolerowac i chodzić obok na paluszkach.Wrecz przeciwnie!Przynajmniej raz na jakis czas,przydałaby sie jakaś męska reakcja.
Jeśli niemal całe forum ma lub mialo z kims na pieńku to ma znaczyć ze całe forum sie myli???
Moim zdaniem nasze reakcje są i tak kulturalne, w stosunku do reakcji Kol. H.!