Myślimy, że chleb jest dobrem i mądrością?

Co byśmy nie myśleli, że na chlebie, to już nie mogę się znać:

1 polubienie

Zasilaj się więc słońcem i tlenem.

5 polubień

Chyba smaka Wam narobiłem, zwłaszcza u Ochenduszków…?

https://pasek-tvpis.pl/p/tvpis43fb62.jpg

1 polubienie

No prosze nasz kolega juz do dziennika trafił?:stuck_out_tongue_winking_eye:
To sie dopiero zacznie…

1 polubienie

Mądrością jest zrobić dobry np. chleb czy dowolny wypiek, nie każda mąka się nadaje jak i inne składniki, w przeciwieństwie do piwa gdzie każdy się raczy z rożnym skutkiem. chleb to tylko podstawowy wypełniacz rytmu dnia / śniadanie itd /. Komu nie pasuje to wystarczy kupić, ale najlepszy jest swojski upieczony w domu, wtedy poznamy co to znaczy np. ciężki chleb, dobry chleb, być może wtedy każdy doceni pracę przy jego wyrobie, to jedynie przez własną naukę, i częściowo tradycje np. regionalne. Obecnie z braku czasu nie wypiekam chlebka u siebie, jednak liczę że za niedługo będzie u mnie gościem chlebek

1 polubienie

Niestety, kol. Kaziu, ale chleb to nie jest zdrowy pokarm dla ludzi. Wpisz w YT hasło “gluten”, a zobaczysz, jaka to ściema ze zbożami, kaszami i wypiekami, a potem możesz wpisać “mleko krowie” i “kazeina”.

2 polubienia

Gluten, zdrowa żywność itd to dobre dla biznesu napędza dużoo kasy, z ekologią podobnie, obecnie nic nie jest zdrowe dla człowieka - ryba czy mięso,do tego warzywa zatrute, ziemia jest wyjałowiona, jedno zaprzecza drugiemu, podobnie jak dietetycy, tego nie jedzą tamtego nie wolno, lekarze podobnie, 90 % ludzi oddycha Co2

1 polubienie

O tak… A najbardziej jest smakiem… Taki swiezy chrupiący chlebek, mniam

2 polubienia

Już bardziej pasują moim diabłom podskórnym bułki ziarniste…

2 polubienia

O, chleb jest bardzo dobry! Ale do mądrości niczego nie ma!

Zdrowy nie jest. Proponuję Ci wpisać hasło “gluten”…

2 polubienia

Faktycznie nie każdy może. Poza tym: co za dużo to nie zdrowo!

2 polubienia

O tak. Sa jeszcze lepsze!

2 polubienia

A chrupiące rogale…!!!

2 polubienia

Co do glutenu to powinni o nim pamiętać uczuleni na niego, fakt że zdrowemu można polecić np. pieczywo bez glutenu nie jest zbrodnią, ale jest to ingerencja w jego meni skoro nie jest na gluten uczulony. U mnie pierwsze po badaniu krwi było zbadanie czy niema przeciwwskazań uczulających - 2 ręce pokłute rożnymi próbkami nic nie wskazały, prócz uczulenia na cebulę / bardziej na jej kwas /

1 polubienie

Nawet bez badań medycznych łatwo ogarnąć filozoficznie, że pieczywa ze zbóż są niezdrowe, bo ani te rośliny zbożowe, ani namnażane w chlebie bakterie drożdżowe, nie chcą doświadczać swego losu z rąk bezmyślnych ludzi.

Aaa, o to chodzi! No to napisz wyraźnie,że chodzi Ci o dobro roślin, bakterii i drożdży.

1 polubienie

Na świat i życie wypada patrzeć szerokimi horyzontami.

1 polubienie

Jawohl, Herr Hauptmann!

1 polubienie