Myślisz, że koty umawiają się z myszkami przed

urodzeniem, że raz one będą kotem zjadającym dojrzałe, pachnące, słodkie, myszowe owoce, a raz on będzie dojrzałą myszką z zużytym, pachnącym, słodkim ciałem?

• Tak
  • Nie
  • Trudno powiedzieć
  • Mam jeszcze inne zdanie nt. temat

0 głosujących

Miedzy kotem a mysza stoi miseczka jedzenia

1 polubienie

Kot i mysz to najgorszy przykład harmonijnego żywienia. Koty to okrutni zabójcy pastwiący się nad zdobyczą wiele czasu zanim ją zjedzą. Choć często nie jedzą. Koty zabijają myszy dla zabawy, dla sportu.

1 polubienie

niedokladnie
kotki ucza zabijania
kocury jesli chodzi Ci o
(Felis catus, również Felis silvestris catus lub Felis (silvestris) domesticus) – udomowiony gatunek ssaka z rzędu drapieżnych z rodziny kotowatych
udomowione?
to jest znudzony - koty same z siebie nie rodza sie zabojcami
ale glodne tez byc nie lubia
majac zabezpieczony pelny zoladek? to beda kombinowac jak wyplątać z buta sznurowke j przyniesc ci jako poranny prezent
nie oceniaj kotow kategoriami dobra i zla

1 polubienie

to tak słabo.

No to pogłaszcz tygrysa

Koty nie przepadają za drobnicą jak mysza, jako zwierzę łowne lubi konkretne, a mysz to do zabawy / złapać i wypuścić, i tak od nowa, jeśli ją zawał ominie, mysz zje w ostateczności gdy ma duży głód, jeśli to kot z wolnego wybiegu bez właściciela. Podobnie ma z mlekiem - wybiera czystą wodę / bez chloru i odstaną /, mleko to ostateczność i z lenistwa. Na swoim terenie łownym są waleczne, trudno się dogadać z myszem jako intruzem. U mnie na osiedlu kot obrał sobie śmietnik, i goni nawet ludzi czy psy, dzieci - np. ekipy odbierające śmieci z kontenerków czy kubłów, większość wychodzi z tego podrapana / ja także / ale przez kota śmieci odbierają częściej co rekompensuje nasze podrapania. Próby odłowienia / przekupienie jedzeniem czy np domkiem z pułapką nic nie dają, jedzenie zjadają psy i śpią w krzakach

Z moich obserwacji wynika, że myszy to podstawowe jedzenie dla kotów. Darmowe i bez łaski od ludzi. Przyczai się taki w trawie na kilkanaście minut i nie musi biegać za jedzeniem, bo same myszy plenne pod buzię mu przychodzą.

1 polubienie

U mnie na osiedlu to pies był obiadem, co stwierdziła policja w oświadczeniu dochodzenia o zabójstwo psa, weterynarz dodatkowo potwierdził, myszy, szczury się wyniosły na działki i cmentarze