Teraz albo w szerszej perspektywie?
Taak…Wystarczy jedno,dwa wejścia i od razu przypomina mi się jak Ty i @Malita nadawałyście ton temu zbiegowisku swoimi pytaniami
![]()
Brawo!
Teraz mam ochotę na szykujące się śniadanie mistrzów
Potem idę na słońce.Już jest 28 stopni a będzie dzisiaj więcej…
W miedzyczasie rozgryzam fenomen Julio Iglesiasa.Czy jest coś w tej muzyce czy to tylko zabójczo przystojny facet?Hmmmm… ![]()
W szerszej perspektywie…JUŻ mam ochotę na pazdziernikowy wypad do Włoch!!!
I od razu mam ochotę na Nero Di Troja czyli sycylijskie wino…
Mam też ochotę na zbliżające się spotkania,na które zanosi się tego lata…
E La Vita Continua ![]()
W tej chwili na kawę. Zaraz będę ją pił.
Na piwo
Wstałem rano w pięknym mazurskim porcie. Mam ochotę na kawę, załoga juz się zajęła kuchnią.
- Na pączka,
- Na zagranie w “Mega Many”,
- Na przeżycie lat 2007–2009, ewentualnie przeżycie podobnych wydażeń teraz.
Zazdroszczę…
Spędziłem czarujące 2 tygodnie w Poznaniu,Kórniku,Zaniemyślu i chwilę w Toruniu…Ale teraz…Znowu w Anglii
Plus jest taki że tutaj jest BBC i ITV .Czyli prawdziwa telewizja publiczna.
Bo skoro powołuje się do życia takie"dziwadło" to niech to działa!!!
W Polsce sprowadza się to do nieudolnego małpowania Polsatu i TVN i czasem na 194 kanałach jakie mam,nie ma co oglądać…
Tzn 150 to zachodnie śmieci.Mnie jednak chodzi o nasze…I niestety to także śmieci…Gdyby nie TVP Kultura i Kino Polska,olałbym to strumieniem falistym…
Dziewczyny i tak siedzą na,jak to się nazywa…
Mam!
Netflix! I tam trafiłem już na 3 dobre seriale kryminalne ![]()
Tutaj mi to wisi.
Jak zdrowia starczyłoby,zobaczyłbym wszystkie mecze…
Tylko siatki brakuje ![]()
@collins02 pytałem cie juz kiedyś o to - kto w UK wybiera władze telewizji publicznej tak aby była ona neutralna a nie partyjna?
Nie wiem.Po prostu.Nie mam dzisiaj nic wspólnego z mediami a BBC obejrzałem sobie dawno temu… z zewnątrz ![]()
Ale na logikę [przynajmniej polską].Jeśli jest jak jest to są chyba tylko 2 możliwości.Albo jest to wewnętrzna sprawa jakiegoś gremium,zapewne ludzi ze sporym wkładem finansowym albo w żelazny sposób przestrzeganie ściśle określonych zasad.A najpewniej jedno i drugie.
I jeszcze jedno.Coś czego przeciętny Polak nigdy nie zrozumie.Polityka tutaj na codzień NIE ISTNIEJE! Poza okresami wyborczymi lub wybuchem czegoś na arenie międzynarodowej [np. wojna w Ukrainie].
Jest zepchnięta do kanału BBC Parliament gdzie transmisja obrad leci na okrągło…
Poza tym są serwisy info,w nocy co godzinę ,ZDECYDOWANIE skupione na doniesieniach ze świata.
Dawno już tego nie było ale…zdarza się że komuś coś odwali i coć powie lub zrobi nie tak.Taka postać traci pracę i zazwyczaj znika z życia publicznego.Ostatni taki skandal to Jimmy Savile.Tyle że sprawiedliwość dopadła go już po śmierci…
Dokładnie.
Dzisiaj? Teraz?
Na zwyciestwo Paragwaju!!!
Często mecze są mi obojętne ale ten…
Osobne piwo kupiłem!!! ![]()
*mecz nie był wart nawet minimum zaangażowania ![]()