Na czym polega fenomen filmu Barbie?

Rekordy bije nieziemskie. Widzieliście? Chcecie widzieć?

Coś tam mi się obiło o uszy, ze popularne, ale nie widziałem i nie chcę widzieć.

Moja córka poszła z koleżankami ,w wakacyjnym trybie który tak ciężko potrafi doświadczyć i wiem że z pewnością to ominę.
Innymi słowy,pozostane wierny zasadzie,niezmiennej od blisko ćwierćwiecza.Im film popularniejszy,tym mniej warty zachodu.
A to juz chyba ekstrema.Kazdy wie czym jest barbie i czego sie można mniej więcej,po niej spodziewać…

4 polubienia

Moj syn był i bardzo mu sie podobał.

2 polubienia

No właśnie podobno nie. To nie jest cukierkowa komedia. To film z przesłaniem społeczno kulturowym. O feminizmie, seksizmie, konsumpcjonizmie itp.

1 polubienie

Naród znudzony, myślał, że to rozrywka to poszedł.

2 polubienia

Nie wiem.
Ale może sie dowiem.
Oppenheimer i Barbie?

Barbie jest i byla symbolem kobiecosci wyzwolonej, ale w ta kobiecosc uwikłanej. Czyli. baba kucharka pod latarnie?
Osobiscie nie jestem fanką koloru rozowego. Lalka majaca za zadanie uczyc okreslonych zachowan?
Ale jesli te dwa filmy wyciagna ludzi z domow?

1 polubienie

I do tego potrzebna jest barbie???
Nie no,zlituj sie… :joy:
Cos mi sie zdaje ze Bolek,Lolek i Tola,bardziej by do mnie przemówili…

1 polubienie

Dla mnie raczej symbolem kiczu.

2 polubienia

O,to,to🤗
I niczego poza tym…
I dodam z odrobiną sarkazmu że właściwie nie powinno dziwić że ktoś dzisiaj z Barbie, próbuje zrobić głos pokolenia :joy::joy::joy:

1 polubienie

Gdybym się wybierała to tylko po to, żeby patrzeć na Goslinga.

Ludzie są coraz głupsi, więc i rozrywka musi być dla znudzonego umysłu. Pierwowzorem Barbie była niem.lalka dla dorosłych to tak idąc do źródeł… :thinking:

1 polubienie

Lalka

Trójkąt?
Gender jakis kolego promujesz

Czy od razu niemiecka i jako srodek antykoncepcyjny???

1 polubienie

Rozowe tez kolor

Mam w domu,chyba dwie płyty na dvd ,z ta całą barbie…Jedna z nich to wersja…Kolędy,Dickensa…[Charles,wybacz,błagam!!!]
Takie wersje dla mniej wiecej,6-8 letnich dziewczynek.
I powiem Ci ze to było całkiem zgrabne.Tak jak bajka być powinna.

Jeszcze nie widziałam. Na razie tylko recenzje z kanałów firmowych na YT. Raczek uważa że wszystko pod dyktando Matela i że jest to jedno wielkie, niewiele wnoszące, lokowanie produktu - które ma sprzedać znaną zabawkę nowemu pokoleniu jako produkt jednocześnie nowoczesny i kultowy… od Raczka 6/10. Sfilmowanym bardzo się spodobało: wprawdzie dostrzegli ometkowanie i aspekt reklamowy ale chwalą mnogość kontekstów i odwołań do kultury i popkultury, dopracowanie szczegółów i scenografii grę aktorską. Chętnie sama bym zobaczyła w kinie. Chociaż jeszcze trochę i będzie w strimingu.