Na czym zarabia influencer i jak on to robi?

Po co uczyć zasad i wydawać pieniądze na zabawki i gry, jak dziecko ma tylko sobie w życiu radzić i być obiektem peanów. A że po trupach przejdzie to co? Mamusia nie zdaje sobie sprawy, że sama będzie (już jest) osobą, która zbierze pierwsze i ostatnie owoce z takiego sposobu chowania.

To zalezy od kraju
Sa takie, gdzie istnieje pewne minimum programowe, zebyd w ogóle szkole (a nawet przedszkole) mogla prowadzic. A prywatne szkoly moga tez wchodzić w ogolny system szkolnictwa panstwowego i korzystac z dotacji pod warunkiem przygotowania do ogolnego egzaminu koncowego - tak jest w Hiszpanii - szkola srednia kończy się panstwowym egzaminem - polaczeniem matury z mozliwoscia studiowania (uniwersytety ustalaja same limity przyjec i liczbę punktów na poszczegolnych kierunkach, moga też zarządzić dodatkowa selekcję), panstwowe lub prywatne w formie stypendiow dofinansowanie studiów zalezy od wyników - za swoje możesz całe życie studiować i zbierac odpowiednia ilosc zaliczeń, zeby zostać master w czymstam.
Ogolnie jednak nauka, nawet jesli jest to na poziomie zawodu typu kafelkarz w ogolnym rozrachunku się oplaca.
Roznego rodzaju akademii i kursów nie brakuje, konczenie ich czesto bywa koniecznoscia - bo jak nie jestes na biezaco?

Ja to wszystko wiem, przynajmniej o systemie oświaty w Polsce, ale nie da się zlikwidować szkół państwowych i jednocześnie poprawić stan wychowania dziecka. Od tego są rodzice, a szkoła może tylko pomóc, radzić. Jeśli szkoła nie może niczego wymagać, a tylko zagłaskiwać dzieci, to co to za wychowywanie? Samą marchewką?

3 polubienia

Co do wychowywania przez szkoly? System szkol z internatami to nie wspolczesny wynalazek.
A konflikt rodzice - nauczyciele istnial zawsze.
Polska i w ogole kraje gdzie istnial monopol jakiejs opcji w kwestii nauczania ma ten problem.
Ja to zawsze mowie, ze do nauki nie zmusisz, ale mozesz przekonac.

1 polubienie

Emerytury nie nadążają za inflacją.

Znaczy ilu dożywa?

To też. Wielu kandydatow plci obojga moze miec problemy ze zdrowiem, operacje plastyczne czy sterydy bezpieczne nie sa.